Mainos

KSML: Terrori-iskujen vakuutuskorvaukset vaihtelevat – If korvaa matkan perumisen, OP ja Turva eivät

Matkavakuutusten terrori-iskuun liittyvät korvausperiaatteet vaihtelevat Suomessa yhtiöittäin, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Vakuutusyhtiö If:illä matkavakuutus uusittiin vastikään toukokuun lopulla korvaamaan myös matkan peruuntumisen ja keskeytymisen, jos matkakohteessa tapahtuu terrori-isku, aseellinen selkkaus, luonnonkatastrofi tai epidemia. Henkilövakuutusten johtaja Tero Hoikkala kertoo uudistuksen perustuneen asiakkaiden huolenaiheiden kartoitukseen.

OP:lla korvauksen piiriin kuuluvat korvauslakimies Nadja Karppisen mukaan lähinnä terveydentilaan liittyvistä syistä peruuntuneet matkat.

– Sitä, että peruu matkansa terrori-iskun tai terrori-iskun pelon vuoksi, matkavakuutus ei korvaa, Karppinen toteaa.

Samoin matkan keskeytymistä ei korvata vastaavista syistä. Terrori-iskussa loukkaantuminen on kuitenkin asia erikseen.

– Toki jos terrori-iskussa esimerkiksi vahingoittuu sillä tavalla, että se vaatii matkasuunnitelmista poikkeavaa paluuta kotiin, se korvataan normaalisti, Karppinen lisää.

Myös vakuutusyhtiö Turvan matkustajavakuutus on lähinnä henkilövahinkoihin liittyvä vakuutus, eli samoin kuin OP:lla se korvaa vain henkilövahinkoihin liittyviä hoitokuluja sekä matkan keskeytymisiä ja peruuntumisia.

Yhtäläistä kaikille kolmelle yhtiölle on se, että matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen pakottavista syistä voidaan korvata, myös terrori-iskun yhteydessä. Näihin sisältyy esimerkiksi jatkolennolta myöhästyminen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.