Mainos

KSML: Puolustusvoimat kannattaa varusmiesten nykyistä kahden saapumiserän palvelusmallia

Puolustusvoimien mielestä varusmiesten nykyinen palvelusmalli kaksine saapumiserineen tammi- ja heinäkuussa on syytä säilyttää. Asiasta kertoo Keskisuomalainen. 

Asia ilmenee Pääesikunnan tuoreesta vastauksesta puolustusministeriölle, joka pyysi selvitystä lokakuun loppuun.

Taustalla on puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) viime talvinen toteamus siitä, että nykyinen kahden saapumiserän malli on ongelmallinen ­Puolustusvoimien toimintavalmiuden kannalta.

Varusmiesliitto on puolestaan esittänyt nykyisten saapumiserien siirtoa kahdella kuukaudella eteenpäin. Varusmiesliiton mukaan nykyiset kotiutumisajat ovat huonoja etenkin syksyllä alkavien opintojen näkökulmasta ja työsuhteiden katkonaisuuden takia.

Pääesikunta tarkasteli viittä mallia: nykyinen kaksi saapumiserää (tammikuu ja heinäkuu), myöhennetty kaksi saapumiserää (maaliskuu ja syyskuu), kolme saapumiserää (helmi-, kesä- ja lokakuu), neljä saapumiserää (tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuu) sekä neljä saapumiserää, jossa palveluksen aloittaminen porrastuisi perusyksiköittäin, joukkoyksiköittäin tai joukko-osastoittain.

Pääsykokeista tai opintojen aloittamisesta Pääesikunta toteaa, että ne ovat toteutettavissa kaikissa malleissa palvelusaikana.

Pääesikunnan mukaan nykyinen malli ”luo vähiten eriarvoisuutta aloittamisaikojen kesken ja takaa tasalaatuisimman aineksen kumpaankin saapumiserään”.

Pääesikunta viittaa varusmieskyselyihin, joissa noin 85 prosenttia on kertonut voivansa vaikuttaa varusmiespalveluksen aloitusaikaan ja -paikkaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) esikunnasta todettiin perjantaina Keskisuomalaiselle, että Pääesikunnan laajaan selvitykseen vasta syvennytään ja linjausten aika on myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.