Mainos

KSML: Naisten sukuelinten kauneusleikkaukset yleistyvät

Naisten sukuelinten kauneusleikkaukset ovat kasvava ilmiö länsimaissa ja myös Suomessa leikkauksia on tehty, uutisoi sanomalehti Keskisuomalainen.

Lehden haastatteleman englantilaisen suuren julkisen sairaalan, King’s College Hospitalin urogynekologian professori Linda Cardozon mukaan naisten sukuelinten kauneusleikkaukset ovat yleistyneet länsimaissa.

Cardozo oli luennoimassa Suomen Gynekologiyhdistyksen kevätkoulutuspäivillä Jyväskylässä.

Keskisuomalaisen mukaan Suomessa on jo yksityissairaaloita, jotka mainostavat korjaavansa emättimen väljyyttä, immenkalvoja tai liian suuria häpyhuulia. Myös miehille tarjotaan hoitoja, joilla siitin saataisiin näyttämään pidemmältä tai paksummalta.

Lehti muistuttaa, että julkisessa terveydenhoidossa kauneusleikkauksiin suhtaudutaan kielteisesti. Hoitoon täytyy olla terveydellinen syy, ei esteettinen.

Kajaanin keskussairaalan gynekologian ylilääkäri Ritva Keravuo ja Kuopion yliopistollisen sairaalan synnytyslääkäri Heli Saarelainen arvioivat Keskisuomalaiselle, että häpyhuulten pienennyksiä tehdään arvioiden mukaan julkisella puolella Suomessa enintään joitakin kymmeniä vuodessa ja aina pelkästään toiminnallisista syistä.

Cardozo epäilee lehdessä, että genitaalialueen korjailun taustalla vaikuttaa populaarikulttuurin muutos ja erityisesti internet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.