Mainos

KSML: Mauri Pekkarinen selätti syövän: "Koen läheiset ihmiset nyt entistäkin tärkeämpinä"

Mauri Pekkarinen kertoo Keskisuomalaiselle saaneensa lääkäriltään hyviä uutisia. Viime vuonna leikattu eturauhassyöpä vaikuttaisi olevan poissa.

Kansanedustaja Mauri Pekkarisella, 70, todettiin eturauhassyöpä vuosi sitten helmikuussa. Huhtikuussa häneltä leikattiin eturauhasen varhaisen vaiheen pahanlaatuinen kasvain.

Leikkaus onnistui, eikä etäpesäkkeitä ole löytynyt.

– Leikattua aluetta varmistushoidettiin syksyllä vielä jaksolla sädehoitoa. Olin kuvauksissa päästä kantapäähän. Niissä, enempää kuin muutaman viikon takaisissa verikokeissakaan, ei löytynyt jälkeäkään syövästä, Pekkarinen kertoo Keskisuomalaiselle.

Kontrollikäynnit kuitenkin jatkuvat, seuraava on edessä ensi kesänä.

Pekkarinen oli käynyt yli 20 vuotta säännöllisesti niin kutsutussa PSA-seurannassa, jossa mitataan eturauhasen syöpäsolujen tuottaman proteiinin määrää veressä. Tämä nosti paranemisennustetta.

Hän kertoo jatkavansa normaalia elämää ja aktiivista liikkumista, mutta vakava sairastuminen jätti mieheen myös jälkensä.

– Totta kai kokemus vaikutti. Koen läheiset ihmiset nyt entistäkin tärkeämpinä.

Pekkarinen jatkaa eduskunnan 1. varapuhemiehenä, mutta ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä siitä, asettuuko hän vielä ehdolle tulevissa vaaleissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja