Kryptohuijarit vieneet uhreilta viisinumeroisia summia – "Jos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se myös on sitä"

Huijatuksi tullut kertoo tarinansa – Jenna menetti tuhansien eurojen edestä kryptovaluuttaa 5:54
Huijatuksi tullut kertoo tarinansa – Jenna menetti tuhansien eurojen edestä kryptovaluuttaa

Kryptovaluuttahuijauksissa menetetty viisinumeroisia summia, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisi kertoo havainneensa muutaman kuukauden sisällä ainakin kaksi kryptovaluuttahuijausta, joissa on menetetty rahaa viisinumeroisia summia.

Huijaus etenee poliisin mukaan niin, että henkilö on aluksi tehnyt pienehkön sijoituksen netissä. Tämän jälkeen sijoituksen tehnyt henkilö on saanut puhelimitse ohjausta ja palveluita "sijoitusneuvojana" tai muuna avustajana esiintyneeltä henkilöltä.

"Sijoituksista" on tullut tappioita ja jos sijoittaja on yrittänyt saada varojaan takaisin, häneltä on veloitettu erinäisiä merkittäviä siirtokuluja.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että toisessa tapauksessa on menetetty noin 16 000 euroa ja toisessa noin 89 000 euroa.

Poliisi tutkii tapauksia törkeinä petoksina ja muistuttaa, että tuntemattomia sijoituspalveluita käyttäessä on riski joutua petoksen uhriksi. 

Erityisesti suoraan yhteyttä ottaviin sijoitusneuvojiin ja heidän lupaamiinsa tuotto-odotuksiin tulee poliisin mukaan suhtautua äärimmäisellä varauksella.

– Jos tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se myös on sitä, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

– Jos kuitenkin on jo lähettänyt rahaa ja sen palauttamiseksi pyydetään lisäsuorituksia esimerkiksi käsittelykuluihin, ei lisäsuorituksia tule tehdä.

Kaikessa sijoitustoiminnassa on syytä käyttää vakiintuneita ja yleisesti tunnettuja palveluntarjoajia ja sijoittaa vain sen verran, kuin on varaa menettää, poliisi muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat