Varo juuri nyt tätä huijausta! "Tili tyhjennetään"

S-pankin nimissä kiertää aidonoloinen huijaus, varoittaa Suomen Telemarkkinointiliitto.

Huijausviestissä S-pankki vahvistaa vastaanottajan tekemän maksutavan lisäyksen S-pankin tilille.

Lisättäväksi maksutavaksi viestissä mainitaan iPhone 14 Pro, jolla voisi jatkossa vahvistaa maksuja ja tehdä lähimaksuja.

Viestissä kerrotaan laitteen lisäyspäivämäärä, IP-osoite ja sijainniksi Alankomaiden Eindhoven.

Jos vastaanottaja ei ole pyytänyt laitteen lisäystä tai uskoo jonkun toisen tehneen sen, häntä pyydetään klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä.

Kun viestin vastaanottaja ei tunnista laitetta omakseen, klikkaa hän linkkiä, ja menee ansaan.

Tili tyhjäksi

Kyseessä on perinteinen tietojenkalasteluyritys, kertoo Suomen Telemarkkinointiliiton puheenjohtaja ja Kilpi-sovelluksen kehittäjä Arto Isokoski. Linkkiä ei pidä klikata, jos ei omista viestissä mainittua laitetta tai tehnyt mainittua muutosta.

– Kyseessä on tietojenkalasteluyritys ja sen lähettäjä yrittää saada vastaanottajan klikkaamaan linkkiä ja antamaan esimerkiksi pankkitunnukset, joiden avulla vastaanottajan tili tyhjennetään, Isokoski kertoo tiedotteessa.

Erityisen ongelmalliseksi tietojenkalastelut tekee Isokosken mukaan se, jos vastaanottaja on tehnyt muutoksia pankkitiliinsä ja luulee viestin tulevan hänelle siitä syystä.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun S-ryhmän brändiä käytetään huijauksissa. Yritys muistuttaa verkkosivuillaan, että se ei koskaan lähetä sähköposteja, jossa pyydetään rahaa tai kysele asiakkaiden salasanoja, tai pankki- ja luottokorttitietoja.

Katso myös: Facebookissa liikkuu ovela "Ikea-huijaus" – toimittaja vastasi huijarille.

Facebookissa liikkuu ovela ”Ikea-huijaus” – toimittaja vastasi huijarille 1:27

Lue myös:

    Uusimmat