Mainos

KRP tutkii törkeää kavallusta: Kaksi Turun kaupungin työntekijää laittanut parkkimittarirahat taskuihinsa 1990-luvulta asti

Kahden Turun kaupungilla työskennelleen henkilön epäillään kavaltaneen satoja tuhansia euroja työtehtäviensä yhteydessä, kertoo esitutkinnan tapauksesta aloittanut Keskusrikospoliisi.

Henkilöiden tehtäviin on kuulunut Turun kaupungin pysäköintimaksuautomaattien tyhjennys. Kaksikon epäillään varastaneen huomattavan summan automaateista tyhjennettyjä kolikoita. Rikollisen toiminnan epäillään alkaneen jo 1990-luvulla ja jatkuneen poliisin kiinniottoihin asti. Tapauksia tutkitaan törkeänä kavalluksina ja varkauksina.

Poliisi epäilee vyyhdessä myös kolmatta henkilöä törkeästä varkaudesta. Myös hän on aiemmin työskennellyt Turun kaupungilla vastaavissa tehtävissä.

Poliisi otti rikoksista epäillyt kiinni lokakuun lopussa. Heidän hallustaan takavarikoitiin anastettuja käteisvaroja. Todistusaineiston ja anastettujen varojen löytämiseksi poliisi on tehnyt kymmenen kotietsintää, ja esitutkinnan perusteella rikosvahingon määrä on vähintään useita satoja tuhansia euroja.

Esitutkinnassa tutkitaan lisäksi useiden muiden henkilöiden osalta muun muassa törkeitä kätkemis- ja rahanpesurikoksia, jotka liittyvät rikoksella saatujen käteisvarojen piilottamiseen ja häivyttämiseen.

Käräjäoikeus on määrännyt syytteen noston määräpäivän tammikuulle 2018.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.