Mainos

KRP tutkii epäiltyä terrorismin rahoittamista Oulussa

Keskusrikospoliisin Oulun yksiköllä on tutkittavana Al-Shabaabiin liittyvä terroristiryhmän toiminnan edistämiseen ja rahoittamiseen liittyvä esitutkinta.

Keski-ikäinen somalialaismies mies vangittiin perjantaina syytä epäillä -perusteella Oulun käräjäoikeudessa. Epäilty mies saapui Suomeen viime vuoden syyskuussa. Sorosen mukaan hän on Suomessa ensimmäistä kertaa. 

Järjestöön liittyvän toiminnan epäillään tapahtuneen Somaliassa Galgaduudin läänissä vuosien 2006-2015 aikana, kertoo Poliisi tiedotteessa.

– Tutkinnassa lähdetään siitä, että toiminta on alkanut vuonna 2006. Haastetta tuo se, että epäillyt rikokset ovat tapahtuneet pääasiassa Somaliassa, kertoo tutkintaa johtava komisario Ari Soronen.  

Al-Shabaab on Yhdysvaltojen, Iso-Britannian, Kanadan ja Australian hallitusten terroristijärjestölistoilla sekä YK:n ja Euroopan Unionin pakotelistaama, ja sen tiedetään keränneen varoja esimerkiksi Pohjoismaissa järjestön käyttöön Somaliaan.

Suomen valtiolla ei ole kansallista terroristi- tai pakotelistauksia, vaan Suomi on sitoutunut noudattamaan YK:n ja EU:n määräämiä pakotteita.

Esitutkinta on käynnistetty apulaisvaltakunnansyyttäjän tekemällä päätöksellä. Tutkinnassa on tehty yhteistyötä Suojelupoliisin kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.