Mainos

KRP:n huumepoliisi virolaisesta Veikosta: Hän oli aika kova röhkimään suhteistaan

Törkeistä huumausainerikoksista syytetyn Jari Aarnion puolustus toi tänään oikeussaliin kaksi todistajaa, jotka arvioivat videoyhteydellä kuullun virolaisen Veikon kertomuksia Aarnion alamaailman yhteyksistä.

Veikon mukaan hän toimitti Aarniolle rahaa sisältäviä kirjekuoria 1990-luvun alussa ja vuonna 2002. Rahat olivat hänen arvionsa mukaan lähtöisin hämäräbisneksistä, joissa Aarnio oli Veikon mukaan mukana.

Veikon kertomus horjuttaa näin Aarnion omaa kertomusta rahavaroistaan. Aarnion mukaan hän sai suuren summan käteistä rahaa vuonna 2002 kuolevalta suomalaisliikemieheltä, ei virolaiselta mafiosolta. Rahat toimitti Veiko-niminen virolaismies, mutta Aarnion mukaan kyse ei ollut oikeudessa tänään todistaneesta Veikosta.

Samaa mieltä asiasta oli keskusrikospoliisista eläkkeelle jäänyt poliisi. Huumausainerikostutkinnassa pitkään mukana ollut ja virolaismiehen tuntenut poliisi piti Veikon kertomusta epäluotettavana. Hänen mukaansa kertomuksen motiivina saattaisi olla raha tai oman egon korostaminen.  

- Hän oli aika kova röhkimään suhteistaan, mies kuvasi oikeudessa.

Poliisi oli pitänyt Veikoon yhteyttä vuosien ajan. Poliisin mukaan Veikon väitteet "tulivat aivan puskista" ja herättivät hänessä epäuskoa.

- Yllätyin, kun kuulin, että tuntisivat toisensa. 25 vuoden aikana ei ole tullut esiin, että he tuntisivat, mies sanoi.

Hän kertoi, että olisi tuonut Veikon nimen esiin Aarnio-tutkinnassa, jos olisi kuvitellut, että juuri tällä Veikolla olisi ollut jotain tekemistä asian kanssa.

Puolustuksen toinen todistaja, pitkään prostituutioon liityyviä rikoksia tutkinut poliisimies puolestaan kertoi, ettei ole kuullut Aarnion ja Veikon nimen koskaan yhdistyvän toisiinsa.

Hän ei myöskään ole kuullut Aarnion liittyvän paritusbisnekseen.

- Ei ole koskaan tullut esiin tilanne, että joku olisi kertonut, että Jarilla olisi tekemistä parituksen kanssa, poliisi sanoi.

Veikon nimi sen sijaan oli miehelle, kuten monille muillekin poliiseille, tuttu. 

- En ole häneen henkilökohtaisesti ollut yhteydessä. Välillä nimi vilahti Baltia-tutkinnoissa esiin. Hän ei ole juoksupoika, eikä päällikkö. Sanotaanko, että säätäjä. Kun hänestä ensimmäisen kerran kuulin, hän oli enemmän kiristäjä. Viime vuosina on tullut nimi esiin paritusbisneksissä, poliisi kuvasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.