Mainos

Entiset alaiset: ”Turvasimme Aarnion ja Saaran tapaamisia”

Aarnio-jutussa kuultiin torstaina kahta huumepoliisissa työskennellyttä ylikonstaapelia. Molemmat kertoivat olleensa turvaamassa Aarnion käyntejä prostituoitu ”Saaran” asunnolla.

Hasissalakuljetukseen liittyvät syytteet on vyyhdissä saatu käsiteltyä ja nyt salissa puidaan sitä kannustiko huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio Saaraa prostituutioon ja harrastiko hän seksiä naisen kanssa.

Aarniota syytetään myös siitä, että hän olisi kavaltanut 14000 euroa naisen rahoja.

Eilen salanimellä ”Saara” tunnettu prostituoitu kertoi näin tapahtuneen, mutta Aarnio kiisti väitteet jyrkästi.

Aarnio-jutun 123:na päivänä salissa kuultiin kahta Aarnion entistä alaista. He molemmat ovat huumejutussa syytettyinä virkarikoksista.

Saaran mukaan Aarnio kävi hänen asunnollaan vain seksin takia. Aarnio kertoi, että hän oli käynyt siellä hakemassa tiedustelutietoa ja katsomassa, että naisella on kaikki kunnossa.

Alaiset kertoivat käyneensä Aarnion mukana yhteensä kymmeniä kertoja turvaamassa tapaamista. Tämä tarkoitti sitä, että Aarnio meni asuntoon ja ”turvaaja” seurasi tilannetta ulkona, ettei kukaan väärä henkilö mene rappuun.

Tämä oli huumepoliisin normaalikäytäntö, kun tavattiin tiedottajia. Puolustuksen mukaan se osoittaa, ettei kyse ollut seksikäynneistä.

- Häneltä tuli loppuun saakka tietoa kovan luokan henkilöstä, yksi ylikonstaapeli kertoi.

- Ymmärtääkseni häneltä oli joskus saatu jotain, mutta en tiedä mitä, sanoi toinen.

Toinen ylikonstaapeleista kertoi Aarnion olleen aivan normaali, kun hän tuli kerrostalosta ulos.

Ajot virka-autolla 

Aarniota syytetään myös siitä, että hän olisi käyttänyt huumepoliisin liisaamaa siviili-autoa omiin ajoihinsa. Huumepoliisilla oli aikanaan yli 20 lyhyellä vuokrasopimuksella olevaa autoa. Syynä oli se, ettei poliiseja voitaisi tunnistaa rekisterikilvistä poliiseiksi.

Aarnion itsensä mukaan hänen kaikki ajonsa liittyivät virkatehtäviin ja hän myös kuittasi alaisten ajoja omalla nimellään.

Toinen ylikonstaapeleista kertoi kuittauskäytännön syyksi sen, että autolla käytiin tapaamassa tiedottajia. Alainen kertoi myös itse tehneensä kuittauksia Aarnion nimellä.

- Ajopäiväkirja oli ongelma, koska se meni tarkastettavaksi siviilihenkilölle.

- Mä olen sen koulukunnan poliisi, että tiedottajatoiminnasta ei saa paljastua yhtään mitään. Tämä on yksi keino siihen.

Syyttäjän mukaan Aarnio kävi autolla Porvoon talotyömaallaan. Alainen kertoi käyttäneensä autoa käydessään Porvoossa tapaamassa tietolähdettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.