KRP: Kansanedustaja Wille Rydmanin seksuaalirikostutkinta loppusuoralla – "Uhri on täysi-ikäinen"

Tapaus Rydmanissa uusi käänne – Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan seksuaalirikoksesta 1:01
Video heinäkuulta, jolloin Keskusrikospoliisi kertoi aloittaneensa esitutkinnan seksuaalirikosepäilystä.

Keskusrikospoliisi on saanut lähes valmiiksi kesällä aloitetun esitutkinnan kansanedustaja Wille Rydmania koskevasta seksuaalirikosepäilystä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka ei kommentoi uhrin tai epäillyn henkilöllisyyttä, mutta kertoo yhteen aikuiseen asianomistajaan kohdistuneen epäillyn seksuaalirikoksen olevan parhaillaan loppulausunnoilla. Epäilty on kesäkuussa kokoomuksen eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja, poliisi on aiemmin kertonut.

– Rikosepäilyt eivät ole laajentuneet, vaan tilanne on edelleen se, mistä on alun perin tiedotettu. Kyse on aikuiseen ihmiseen kohdistuvasta seksuaalirikosepäilystä, ja myös uhri on täysi-ikäinen.

Tapaus saatetaan syyteharkintaan mahdollisesti ensi viikolla, riippuen siitä, mitä asiassa tulee esiin asianosaisten loppulausunnoissa.

Kyseessä on seksuaalirikosepäily, mutta nimikettä Puolakka ei kommentoi. 

Epäilty rikos tapahtui vuonna 2015

Helsingin Sanomat uutisoi kesäkuussa Rydmanin epäasiallisesta, seksuaalissävytteisestä käytöksestä nuoria naisia kohtaan. Poliisi oli jo kaksi vuotta aiemmin tehnyt esiselvitystä Rydmanin käyttäytymisestä saatujen tietojen perusteella, mutta esiselvitys ei ennen Helsingin Sanomien jutun julkaisua ollut johtanut rikostutkintaan.

KRP kertoi heinäkuussa, että nyt tutkinnassa oleva epäilty seksuaalirikos tapahtui vuonna 2015 ja kohdistui tekohetkellä täysi-ikäiseen henkilöön. Rydman on aiemmin kiistänyt syyllistyneensä epäiltyyn rikokseen.

Poliisilla on tutkinnassaan myös toinen Rydmaniin liittyvä rikosjuttu. Siinä kyse on Rydmaniin kohdistuneesta epäillystä törkeästä kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Helsingin Sanomien 19. kesäkuuta julkaisemaan artikkeliin liittyvää juttua tutkii Helsingin poliisi.

Lue myös:

    Uusimmat