Otto Virtaselta komea ottelu Davis Cupissa – "Tämä ei ole Suomi, mutta teitte oloni kotoisaksi"

Otto Virtanen jatkoi näyttäviä esityksiään tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupissa ja vei Suomen 1–0-johtoon Kroatiaa vastaan.

Suomen joukkueen nuorin edustaja oli kakkospelaajien ottelussa perjantaina vanhempi, sillä isäntämaata edusti 18-vuotias Dino Prizmic.

Nuorten miesten vääntö kesti yli kaksi ja puoli tuntia. Virtanen latasi viimeiseen syöttövuoroon kolme ässää ja antoi erälukemin 6–4, 3–6, 6–3 Suomelle jälleen hienon alun ottelupariin.

Prizmic oli Virtaselle inhottava vastus, koska kroatialainen keskittyi puolustamaan. Nuoren massaspesialistin kyvykkyyttä korostaa Ranskan avointen poikien kaksinpelin mestaruus tältä kesältä.

Virtanen teki tilastopalvelun mukaan peräti 44 helppoa virhettä ja ykkössyötöt osuivat vain 59 prosentin tarkkuudella. Suomalaisen onneksi hyvät hetket kestivät tarpeeksi pitkään.

Jos suomalainen yleisö on tukenut kotikarsinnoissa äänekkäästi ja sankoin joukoin, samaa ei voi sanoa Kroatiasta. Tv-kuvan perusteella noin 300-päinen suomalaisjoukko kattoi puolet paikalla olijoista ja yli puolet kannustuksesta.

– Tämä ei ole Suomi, mutta teitte oloni kotoisaksi, Virtanen kiitti kenttähaastattelussa.

Pian alkaa maiden ykköspelaajien, Emil Ruusuvuoren ja Borna Gojon ottelu.

Borna Coric on ylivoimaisesti paras kroatialainen miesten maailmanlistalla, mutta hän ei ole mukana. Gojo nousi kuitenkin tuoreimmalla listalla ensi kertaa sadan joukkoon, kun Yhdysvaltain avointen neljännesvälieräpaikka nosti sijoitusta peräti 77:nneksi.

Ruusuvuori löytyy sijalta 57.

Lue myös:

    Uusimmat