Mainos

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri muuttaisi vaalilakia – sallisi puolueilta viimehetken poistot ehdokaslistalta

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä esittää vaalilain muuttamista siten, että puolueilla olisi viikko ehdokasasettelun päättymisen jälkeen aikaa poistaa listoilta epäsopivia ehdokkaita. Hänen mukaansa viime metreillä tulee niin paljon ehdokkaita, että heidän taustojaan ei mitenkään ehditä tarkistaa.

– Nykyään lainsäädäntö on sellainen, että sen jälkeen kun suostumus on viety, sitä ei enää voi peruuttaa. Mielestäni päivämäärää, jolloin ehdokkaiden pitää olla sisällä, pitäisi aikaistaa viikolla ja lainsäädännössä olla katumuspykälä, Maanselkä sanoi tänään.

Hänen mukaansa viime tipan ongelma on kaikille puolueille yhteinen, eivätkä realismi ja lainsäädäntö tässä asiassa kohtaa.

Kristillisdemokraattien kuntavaalilistoille ilmoittautui Maanselän mukaan kymmeniä ehdokkaita vielä viimeisenä mahdollisena päivänä tiistaina. Nyt puolueen mainonnasta on poistettu Helsingistä neljä ehdokasta rasististen kommenttien vuoksi. Lisäksi Turussa tutkitaan muutamien ehdokkaiden taustoja ja some-kirjoittelua.

– Turussa haastattelimme kaikki ja henkilöt antoivat kuvan, että ovat meidän arvoihimme sitoutuneita.

Ehdokkaita saatiin kuntavaaleissa kerättyä vähemmän kuin viime vaaleissa.

1:53

Poistetut Väyrysen kannattajia

Helsingissä mainonnasta poistetut ehdokkaat ovat Paavo Väyrysen kansalaispuolueen kannattajista koostuvan Terve Helsinki -liikkeen edustajia, jotka tulivat KD:n listalle sitoutumattomina. 

– Selkeästi sanoimme Väyryselle, että tervetuloa, jos henkilöt edustavat meidän arvomaailmaamme ja sitoutuvat meidän tavoitteisiimme. Olen pahoillani, että listallemme on tästä huolimatta tullut henkilöitä, jotka eivät edusta arvojamme, eivätkä sitoudu rasisminvastaiseen julistukseemme.

Maanselän mielestä pitää kuitenkin myös ottaa huomioon, että henkilöt, jotka ovat joskus esimerkiksi kirjoitelleet rasistisia kommentteja sosiaaliseen mediaan, ovat voineet sittemmin muuttaa ajatteluaan.

Väyrynen kirjoitti perjantaina blogissaan, että Terve Helsinki -liike ei hyväksy juutalaisvastaisuutta eikä minkäänlaista rasismia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.