Kristiina Mäkelä sohaisi vuosi sitten muurahaispesää ja sai kuraa vastaiskuna – tekisitkö saman vielä uudelleen?

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä avasi viime vuoden toukokuussa suunsa tiukkasanaisesti ja sai kovan vastareaktion. Tänään hän avaa tapahtumia Tulosruudun Viikon vieraana.

– Surullisena totean, että tällä hetkellä Suomen Urheiluliitto ei ole organisaatio, joka pystyy tuottamaan huippu-urheilijoista mitalisteja, Mäkelä kirjoitti tuolloin.

Myöhemmin hän painotti MTV Urheilulle, että raha ei virtaa urheilijoille ja valmentajille, vaikka heidän pitäisi puheiden mukaan olla keskiössä.

– Tarkoitus ei ollut kritisoida ketään, vaan miettiä sitä kulmaa, että miten huippu-urheilun tilaa voitaisiin parantaa. Täytyy myöntää, että se yllätti, miten huonosti pystyttiin keskustelemaan. Se meni heti ihon alle ja sitten tuli vähän vihaista kritiikkiä takaisin, Mäkelä ihmetteli tänään torstaina Antero Mertarannan haastattelussa.

Mäkelän ulostulo aiheutti viime kesän mittaan vilkkaan keskustelun, eikä hänen näkemyksiään sulatettu sellaisenaan. Hetken aikaa julkinen keskustelu oli kuumasanaista väittelyä.

– Ainut tarkoitukseni oli, että huippu-urheilun tilanne saataisiin paremmaksi ja huomasin, että alkuun vain ymmärrettiin ihan väärin, että mistä oli kyse. Kun pidin vain sen minun kantani, niin jo alkusyksystä alkoi huomaamaan, että ihmiset saivat vähän kiinni, että mistä puhun, Mäkelä ruotii.

– Nyt olen tyytyväinen, että tein sen, ja tekisin varmasti uudestaan. Toivoin, että vastaanotto olisi ollut vähän pehmeämpi aluksi, Mäkelä toteaa.

Mäkelä avaa Tulosruudun Viikon vieraana näkemyksiään muun muassa siitä, millaisia muutoksia hänen ulostulonsa jälkeen yleisurheilussa on tapahtunut.

Lue myös:

    Uusimmat