Mainos

Kristiina Mäkelä tyrmistyi Urheiluliiton väitteestä: "Valehteleminen on rumaa!"

0:30

Suomalainen huippukolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä tyrmää Suomen Urheiluliiton toimitusjohtajan Jarmo Mäkelän Ilta-Sanomissa esittämän väitteen. Jarmo Mäkelän mukaan Urheiluliiton valmennuksen johto olisi ollut osaltaan kokoamassa "tukihenkilöryhmää, joka Kristiinalla on valmentajan lisäksi".

Pääkuvan videolla Thomas Röhlerin hirmukeihäsheitto Timanttiliigan kauden avauskisasta Dohasta.

MAINOS

Timanttiliiga vain C Morella!

Kaikki Timanttiliigan osakilpailut nähdään suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa. 

Tilaa C More tästä

– Siellä on ravinto-, fysioterapia- ja lääketieteellistä asiantuntemusta. Minulla on käsitys, että nämä asiat toimivat varsin hyvin nimenomaan Kristiinan kohdalla, Jarmo Mäkelä kertoi Ilta-Sanomissa.

Kristiina Mäkelä on tyrmistynyt väitteestä.

– Valehteleminen on rumaa ja kunnian ottaminen omiin nimiin toisten työstä on vielä rumempaa! SUL ei ole ollut kokoamassa tausta tukitiimiäni ravinto/uni/fyssari/lääkäri/mentaalivalmennuspuolella lainkaan, kolmiloikkaaja lataa Facebookissa.

– Viimeisimmän valmentajan etsinnässä he olivat mukana, mutta se ei tarkoita, että koko kunnia tiimin kokoamisesta kuuluisi heille.

Kritiikkiä

Kristiina Mäkelä kritisoi hiljattain yleisurheilun lajiliittoa Urheiluliittoa siitä, ettei se kykene tuottamaan arvokisamitaleita voittavia huippu-urheilijoita. Mäkelän mukaan liitolla ei ole järjestelmää, josta nuoret lupaavat urheilijat ja heidän valmentajansa saisivat tarvitsemaansa tietoa muun muassa harjoittelusta, levosta ja oikeanlaisesta ravinnosta.

Mäkelä kertoi joutuneensa kokoamaan valmentajansa kanssa itse oman tiiminsä saadaakseen haluamiaan tietoja ja pystyäkseen saavuttamaan arvokisafinaalitason. Hänen mukaansa tuen olisi pitänyt tulla Urheiluliitolta tai Olympiakomitealta.

Mäkelän uran parhaita saavutuksia on hyppääminen vuonna 2016 Rion olympiafinaaliin. Hän venytti Rion karsinnoissa ennätystuloksensa 14,24 ja sijoittui olympiafinaalissa 12:nneksi. Vuonna 2016 Mäkelä sijoittui lisäksi sisäratojen MM-kilpailuissa kuudenneksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.