Kristiina Mäkelä pitkän kilpailutauon jälkeen mestaruuteen: "Todella mukava ja pehmeä laskeutuminen"

Kristiina Mäkelä loikki kolmiloikan Suomen mestariksi:"Oli mukava laskeutuminen taas kilpailemiseen" 2:01
Videolla Kristiina Mäkelän kommentit kilpailun jälkeen.

Kristiina Mäkelä voitti kultaa yleisurheilun Kalevan kisojen kolmiloikassa tuloksella 14,19. Hän oli viimeksi kilpaillut tällä kaudella kesäkuun Paavo Nurmi Games:issä. Mäkelä kertoi kisan jälkeen MTV Urheilulle ajatuksiaan kilpailusta.

Mäkelän pisin loikka kantoi 14,19 metriä, mutta tulos syntyi 4,8 metrin myötätuulessa. Pisin hyväksytty tulos jäi tästä neljä senttiä. Se on kauden kotimainen kärkitulos.

– Hyvä fiilis, se oli aika rankkaa, kun ei ole kuuden kisahypyn rutiinia alla. Ei ollut ihan parhaat jalat. Se oli hiukan takkuista, mutta rata oli älyttömän hyvä ja nopea. Tulin todella vauhdilla lankulle ja sitten minulla oli hiukan väärät ajatukset loikissa. Hätäilin vähän siellä ilmassa, Mäkelä summasi.

– Loikat tulivat aikaisin ja sen myötä tuntui, että ne eivät olleet tarpeeksi hyviä. Siltikin, kun hypyt kantavat noihin pituuksiin ja ponnistus osuu sinne, niin tietää, että paljon on tulossa lisää. Totta kai olisin sitä halunnut, kun sääkin oli tänään niin hyvä, Mäkelä jatkoi.

Suomalaisloikkaajan tavoite oli yltää yli 14 metrin tuloksiin, jossa hän onnistui. 

– Oli todella mukava ja pehmeä laskeutuminen takaisin kilpailemiseen. Ensi viikolla voi sitten lähteä metsästämään entistä pidempiä loikkia ja olympiarajaa, Mäkelä sanoo.

Mäkelän ohjelmassa on seuraavina kolmena viikonloppuna kilpailuja, jonka jälkeen on taas pidempi kilpailuton tauko. Kuukautta ennen Dohaa Mäkelä lähtee kahdelle valmistavalle leirille.

Lue myös:

    Uusimmat