Krista Pärmäkoski rysäytti ylivoimaiseen voittoon Vuokatissa

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen tyylittelivät Vuokatissa käydyn kaksipäiväisen maastojuoksu- ja rullahiihtotapahtuman, Aateli Racen, kokonaiskilpailujen voittoon keskiviikkona.

Naiset kilpailivat keskiviikkona kolmen kilometrin maastojuoksussa ja 12,5 kilometrin vapaan tyylin rullahiihdossa. Viime viikonloppuna uransa jatkosta ilmoittanut Pärmäkoski oli täysin omaa luokkaansa ja vei kokonaiskilpailun nimiinsä kahden minuutin 44,9 sekunnin erolla toisena maaliviivan ylittäneeseen Eveliina Piippoon. Kolmossijan napannut Johanna Matintalo jäi Pärmäkosken kyydistä 3 minuuttia 25,9 sekuntia.

– Tavallaan hyvä veto siihen nähden, että ei ollut ihan niin tuore jalka juoksuunkaan kuin olisin toivonut, Pärmäköski arvioi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Miesten kilpailun voiton nappasi odotetusti Iivo Niskanen, joka päihitti 4,5 kilometrin maastojuoksun ja 12,5 kilometrin rullahiihdon jälkeen toiseksi tulleen Markus Vuorelan lähes 20 sekunnilla. Kolmanneksi tullut Lauri Lepistö jäi Niskasesta 47,3 sekuntia.

– Pyrin hiihtämään sellaista mukavuusaluetta, että pystyin tarvittaessa vielä kiristämään, jos toinen olisi päässyt lähelle. Ihan suht tasapainoinen veto, Niskanen summasi suoritustaan.

Lue myös:

    Uusimmat