Kerttu Niskaselta murskaavaa ylivoimaa

Kerttu Niskanen on hiihtänyt naisten takaa-ajokilpailun ylivoimaiseen SM-kultaan Äänekoskella. Naiset hiihtivät perinteisellä hiihtotavalla 10 kilometrin kilpailun eilisen vapaan hiihtotavan vitosen aikaeroilla.

Vieremän Koittoa edustava Niskanen oli nopein myös eilen. Hän pääsi tänään ladulle yli 18 sekunnin etumatkalla muihin ja varmisti kisaviikonlopun toisen mestaruutensa minuutin ja 43 sekunnin erolla.

Kakkossijansa pitänyt Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski palkittiin hopeamitalilla. Pronssikamppailussa pisimmän korren veti viidentenä ladulle startannut Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo. Hän karisti kannoiltaan kolmantena ladulle ampaisseen Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuun ja neljäntenä lähteneen Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen.

Joensuu jatkaa Suomen cupin kokonaiskilpailun kärjessä.

Naiset päättävät Äänekosken SM-hiihdot huomenna 3x5 kilometrin viestiin. Kerttu Niskanen ei voi jatkaa mitalitahtiaan viestissä, sillä hänen seurallaan ei ole viestijoukkuetta.

Tänään Äänekoskella hiihdetään vielä miesten 15 kilometrin takaa-ajokilpailu perinteisellä hiihtotavalla. Kello 14.30 alkavassa kilpailussa takaa-ajettavaksi ladulle lähtee Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen.

Lue myös:

    Uusimmat