Krista Pärmäkoski paras suomalainen – ruotsalaistähti sivakoi voittoon

Ruotsin Ebba Andersson jysäytti hurjan hiihdon Toblachin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähdössä. Suomalaiset eivät yltäneet samaan vauhtiin.

Ruotsalainen lähti heti paukusta kovaa matkaan ja otti kärkipaikan jo kahden kilometrin väliaikapisteellä. Andersson jaksoi painaa loppuun asti kovaa ja otti voiton 13,3 sekunnin erolla Jessie Digginsiin, joka hiihti myös todella vahvan hiihdon.

Yhdysvaltalainen kommentoi maaliin tultuaan, että hän kaatui ja satutti polvensa rytäkässä.

– En tunne polveani, Diggins sanoi johtajan pallilla Ylen lähetyksessä.

Diggins hävisi 5 ja 6,7 kilometrin väliaikapisteiden välissä Anderssonille yli 12 sekuntia. Kisan kolmanneksi sivakoi Norjan Ingvild Flugstad Östberg.

Suomalaiset eivät yltäneet kärjen vauhtiin. Krista Pärmäkoski oli suomalaisista paras hiihtäen yhdeksänneksi. Kerttu Niskanen hävisi voittajalle 54,1 sekuntia ka oli 12:s.

Ruotsin tähtihiihtäjä Frida Karlsson palasi kilpailutauolta maailmancupiiin. Karlsson hävisi voittaneelle Anderssonille 51,5 sekuntia ja jäi kymppisakin ulkopuolelle.

Suomalaisista Eveliina Piippo hiihti sijalle 24, Jasmi Joensuu sijalle 31, Emmi Lämsä 37:nneksi ja Anne Kyllönen 42:nneksi.