Krista Pärmäkoskelta mahtihiihto – taipui lopussa ruotsalaiselle

Krista Pärmäkoski haastoi Frida Karlssonin toden teolla voittokamppailussa, mutta taipui lopussa.

Krista Pärmäkoski lähti toisena naisten Tour de Skin 20 kilometrin takaa-ajoon reilun 16 sekunnin takamatkalta Frida Karlssoniin. Suomalainen, Norjan Anne Kersti Kalvå ja Tiril Udnes Weng ottivat kuitenkin Karlssonin kiinni jo seitsemän kilometrin hiihdon jälkeen.

Pärmäkoski piti hyvää vauhtia ja norjalaiset tippuivat kyydistä, ja voitto ratkaistiin lopulta Karlssonin ja Pärmäkosken kesken.

Karlsson ratkaisi voiton noin puolitoista kilometriä ennen maalia vaativassa Burgstall-nousussa hurjalla rytminvaihdolla, eikä Pärmäkoskella ollut voimia vastata ruotsalaisen tykitykseen.

Lopulta Karlsson voitti kilpailun 14,1 sekunnin erolla Pärmäkoskeen. Kolmas oli Norjan Tiril Udnes Weng, joka hävisi kärkeen lähes puolitoista minuuttia.

Muut suomalaiset eivät taistelleet kärkisijoista. Kerttu Niskanen oli 15:s, Jasmi Joensuu 27:s ja Anne Kyllönen 28:s.

20 kilometrin parhaan osuusajan hiihti USA:n Jessie Diggins. Pärmäkoski oli myös päivän toiseksi nopein noin 20 sekuntia yhdysvaltalaista hitaammalla ajalla.

Tourin kokonaistilanteessa Pärmäkoski nousi neljänneksi. Kärjessä jatkaa Ruotsin Frida Karlsson, toisena on Tiril Udens Weng ja kolmantena Anne Kersti Kalvå. Pärmäkoski on palkintopallipaikasta vain kymmenen sekunnin päässä.

Kerttu Niskanen tippui kokonaistilanteessa viidenneksi, eroa kärkeen on minuutti ja 55 sekuntia.


Tour de Skin kokonaistilanne


1.Frida KarlssonRuotsi1.44,08
2.Tiril Udnes WengNorja+1.28
3.Anne Kersti KalvåNorja+1.31
4.Krista PärmäkoskiSuomi+1.41
5.Kerttu NiskanenSuomi+1.55
6.Lotta Udnes WengNorja+2.17
7.Katharina HennigSaksa+2.31
8.Rosie BrennanUSA+2.36

Lue myös:

    Uusimmat