Mainos

Kriisinhallintakeskus Kuopiosta Helsinkiin – kuopiolainen keskusta-kansanedustaja kanteli ministerin päätöksestä

Kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) kertoo kannelleensa oikeuskanslerille sisäministeriön päätöksestä siirtää Kriisinhallintakeskus Kuopiosta Helsinkiin. Sisäministeriö päätti siirrosta 5. heinäkuuta.

Kriisinhallintakeskus: "Vuonna 2007 perustettu siviilikriisinhallinnan ja kansainvälisen pelastustoimen osaamiskeskus. Se vastaa suomalaisten siviilikriisinhallinnan ja kansainvälisen pelastustoimen asiantuntijoiden koulutuksesta, rekrytoinnista ja varustamisesta kansainvälisiin tehtäviin."

Sisäministeriö perusteli päätöstä muun muassa Suomen aseman vahvistamisella kansainvälisessä kriisinhallintayhteistyössä. Sijainti pääkaupungista antaa tähän ministeriön mukaan parhaat mahdollisuudet.

Kuopion kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana toimivan Rossin mielestä ministeriön valmistelu näyttäytyi asenteellisena, puutteellisena ja hyvän hallintotavan vastaisena.

– Ennen tiedotettua päätöstä sisäministeriö ei myöskään kuullut asianomaisia paikkakuntia ja Kriisinhallintakeskuksen henkilöstöä, joiden enemmistö haluaa jatkaa toimintaa Kuopiossa, hän kirjoittaa.

Rossi kritisoi myös sitä, että sisäministeri Kai Mykkäsen johdolla kumottiin aiemman sisäministerin Paula Risikon aikana vuosi sitten tehty päätös. Sen mukaan keskus säilyy Kuopiossa ja sitä kehitetään verkostomaisesti johdetuksi ja toimivaksi, ei paikkasidonnaisena toimintana.

– Sisäministeri Mykkäsen toiminta näyttäytyy myös luottamuksen suojan näkökulmasta hyvän hallintotavan vastaisena.

Rossin kantelun kohteina ovat ministeriö, sisäministeri Mykkänen, kansliapäällikkö Ilkka Salmi ja ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri. Päähallituspuolue keskustan kansanedustaja toivoo oikeuskanslerin selvittävän kantelun kohteiden toiminnan laillisuuden ja ovatko kantelun kohteet toimineet hyvän hallintotavan vastaisesti tai muutoin moitittavasti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja