Mainos

SS: Lääkekeskus Fimean uusi pääpaikka oli "ontto lupaus"– Helsingissä työntekijöitä on yli kolminkertaisesti Kuopioon verrattuna

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean päätoimipaikan piti hallituksen viimekesäisen päätöksen mukaan syntyä Kuopioon, mutta Fimean väki Kuopiossa on sen sijaan vähentynyt. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

FImealla on Helsingissä työntekijöitä Savon Sanomien mukaan nyt yli kolminkertaisesti Kuopioon verrattuna. Johtokin on yhä pitkälti keskittynyt Helsinkiin ylijohtajasta lähtien.

Fimean henkilöstöjohtaja Tuula Sandholm arvioi Savon Sanomille, että takavuosien myrskyihin verrattuna tunnelma monipaikkaisessa virastossa on rauhallinen. Hän toivoo, että se myös pysyisi sellaisena.

Sandholm sanoo, että Kuopio on Fimean päätoimipaikka.

– Fimean perustehtävälle päätoimipaikalla ja henkilöstön sijoittumisella ei ole merkitystä. Olennaista on, että Fimeassa on osaavia ja motivoituneita asiantuntijoita huolehtimassa lääkkeiden turvallisuudesta, laadusta ja saatavuudesta.

Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila sanoo, että itsenäinen virasto päättää henkilöstön sijoittamisesta itse siten, että pätevimmät voidaan palkata.

– Kuopio on Fimean pääpaikka työntekijämäärästä riippumatta, Varhila kuittaa.

Pohjois-Savon maakuntajohtaja Marko Korhonen muistuttaa, että päätoimipaikan tosiasiallinen siirtyminen Kuopioon vaatii vahvaa johtamista ja hyvää henkilöstöpolitiikkaa.

– Johdon on sitouduttava tehtyihin päätöksiin. Kuopiossa sijaitsee kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä turvallisuusosaamisen keskittymä, mukaan lukien lääke- ja potilasturvallisuus. Tämä olisi Fimeassa nähtävä mahdollisuutena kehittää toimintaa ja houkutella osaavaa työvoimaa, Korhonen painottaa.

Kuopion Fimeassa työskentelevä lähde kertoo Savon Sanomille nimettömänä, että Kuopion ja Helsingin yksikköjen kokoero on hälyttävä. Toinen nimettömäksi jättäytyvä työntekijä on sitä mieltä, että Fimean johto teki ministeriön virkamiesten kanssa systemaattista myyräntyötä Kuopiota vastaan eikä vastaan hangoittelevia katsottu hyvällä. 


Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) arvosteli kesällä kovin sanoin hallituksen päätöstä säilyttää lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean pääpaikka Kuopiossa.

2:17

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.