Kriisikokous: Suomen palloiluliitoilta linjaus dramaattisten talousvaikutusten torjumiseksi

Miten käy MM-jääkiekon ja EM-jalkapallon? Näihin kaikkiin urheilutapahtumiin koronavirus on iskenyt 5:13
Koronavirus on vaikuttanut merkittävästi moneen kansainväliseen ja kansalliseen urheilutapahtumaan.

Suomalaisten sisäjoukkuepelien johto hieroi tiistaina yhteistä linjausta koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten tappioiden hoitoon. Sarjojen keskeyttämisestä seuraa "dramaattisia" taloustappioita eri sarjoille ja seuroille, ja kannanotossaan lajiliitot toivoivat Opetus- ja kulttuuriministeriöltä nopeita toimia talousvaikutusten pehmentämiseksi.

Joukkuepelien toimitusjohtajat vetosivat myös seuroihin ja työntekijöihin, jotta osapuolet pyrkisivät yhteistyössä kestäviin ratkaisuihin edessä olevassa talousahdingossa.

Maanantaina järjestettyyn kokoukseen osallistuivat koripallon, salibandyn, lentopallon, käsipallon ja futsalin lajiliittojen edustajat. Asiantuntijana kokoukseen osallistui työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen.

–  Tapaamisen tavoitteena oli pohtia yhdessä vastauksia koronakriisin tiimoilta tuleviin kysymyksiin, kannanotossa sanottiin.

–  Lajiliitot muistuttavat, että kaikissa ratkaisuissa tulee kunnioittaa Suomen lakeja ja hallituksen määräyksiä. Tarpeen mukaan suositellaan kuuntelemaan parhaita asiantuntijoita, oli kyse sitten THL:n koronasuosituksista tai lainopillisesta konsultaatiosta työsopimuksiin liittyen.

Kannanoton lopussa korostettiin vastuullisuutta ja arvoja.

–  Tavat, joilla kriisi kohdataan ja hoidetaan, vaikuttavat lajien ja urheilutoimijoiden arvostukseen ja elinvoimaisuuteen. Kriisi voi olla seuroille myös mahdollisuus viestiä, luoda merkityksellisyyttä ja tuoda uudella tavalla arvoja esille omassa yhteisössä.

Lue myös:

    Uusimmat