Koronavirus uhkaa jälleen SM-liiga-otteluita – pelaajayhdistyksellä selvä kanta tilanteeseen: "On epäoikeudenmukaista"

Vaikea koronavirustilanne on langettanut varjon urheilutapahtumien järjestämisen ylle. Jääkiekon pelaajayhdistys vetoaa päättäjiin, että ottelut saisivat jatkua.

Sarjoja on alkukauden jälkeen pelattu ilman rajoituksia, viime aikoina koronapassia käyttäen. Maanantaina Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti kuitenkin kieltää yleisötilaisuudet Varsinais-Suomessa vuoden loppuun saakka. SM-liigassa rajoitus koskee TPS:ää, jonka lipunmyynti kahteen loppuvuoden kotiotteluun on lopetettu päätöksen jälkeen.

Yleisötilaisuuksien kieltoa ollaan käsittelemässä myös osassa muita alueita.

Suomen jääkiekkoiljat ry:n (SJRY), eli jääkiekon Pelaajayhdistyksen mukaan mahdollinen sarjatoiminnan pysäyttäminen tai otteluiden pelaaminen tyhjille katsomoille aiheuttaa suurta vahinkoa niin jääkiekolle kuin muille tapahtumista eläville.

– On epäoikeudenmukaista, että urheilua ollaan aina ensimmäisten joukossa rajoittamassa. Tällä hetkellä alalla toimiminen on jo valmiiksi erittäin vaikeaa, SJRY:n puheenjohtaja Ramstedt sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Pelaajayhdistys vaatii, että rajoitusten astuessa voimaan, tulee niistä aiheutuvat taloudelliset menetykset korvata täysimääräisesti.

– SJRY vetoaa päättäjiin ja viranomaisiin, että urheilijoiden pitkään jatkuneita ponnisteluita pandemian aikana arvostettaisiin. Pelaajat ja seuratoimijat tekevät jatkossakin parhaansa terveysturvallisuuden eteen. Elämän ja pelien on jatkuttava, Ramstedt päättää.

Lue myös:

    Uusimmat