Mainos

Kreml haluaa tutkituttaa Navalnyn boikottipuheet – Navalny: Kyse on äänistä valheille ja korrutiolle

1:59

Venäjällä Kremlin edustajan Dmitry Peskovin mukaan oppositiopoliitikko Alexei Navalnyn kehotus presidentinvaalien boikotoimisesta on tutkittava tarkoin, jotta selviäisi onko ehdotus lain mukainen. Lausunnon on uskottu tarkoittavan, että viranomaiset voivat ryhtyä toimenpiteisiin Navalnya ja hänen tukijoitaan kohtaan.

Venäjän ensi maaliskuun presidentinvaalien tulosta pidetään kutakuinkin selvänä. Nykyinen presidentti Vladimir Putin jatkanee virassaan kuusi vuotta. Kremlissä ollaan oltu kuitenkin hyvin tarkkoja vastaehdokkaista ja eilen vaalilautakunta hylkäsi oppositiopolitiikko Alexei Navalnyn hakemuksen presidentinvaaleihin osallistumisesta.

Perusteluna oli tuomio, jota ei ole vielä pantu täytäntöön. Navalny pitää tuomiotaan poliittisena ja kehottaa ihmisiä vaaliboikottiin.

– Me julistamme äänestyslakon. Me kehotamme boikotoimaan näitä vaaleja, Alexei Navalny julisti eilen illalla pian sen jälkeen, kun hänen ehdokkuutensa oli hylätty.

– Emme tunnusta vaalien tulosta. Järjestämme kansallisen kampanjan, jonka avulla vastustamme äänestämistä mutta myös tarkkailemme, kuinka moni tulee äänestyspaikalle.

Kremlin edustaja Dmitry Peskov sanoi tänään, että Navalnyn boikottipuheet täytyy tutkia, jotta selviäisi, ovatko ne laillisia. Peskov sanoi, että presidentinvaalien laillisuus ei kärsi siitä, että yksi vaaleihin mukaan halunnut ehdokas ei olekaan mukana.

Navalny syyttää viranomaisia suoraan siitä, että hyväkvyttyjä äänestyslippuja olisi lopulta enemmän kuin vaalipaikoilla käyviä äänestäjiä.

– Äänestyskoppiin meneminen tarkoittaa ääntä valheille ja korruptiolle. Jos todellakin menette äänestyspaikalle, niin menkää ja laskekaa äänestäjien lukumäärä. Me aiomme ainakin tehdä niin, Navalny sanoi.

Näillä näkymin Venäjän presidentinvaalien ainoa todellinen oppositioehdokas on tv-julkkis Ksenia Sobtshak, jonka isälle Putin työskenteli Pietarin vuosinaan.

– Pyrin presidentiksi, jotta totuus ei hämärtyisi maassamme ja meillä olisi totta puhuva ehdokas, Sobtshak kommentoi asettumistaan ehdolle.

Venäjällä pidetään presidentinvaalit 18. maaliskuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.