Mainos

Kreikassa oikeistopuolue valmis hallitukseen Syrizan kanssa

Oikeistolainen Itsenäiset kreikkalaiset (Anel) -puolue on valmis liittymään hallitukseen Kreikan vaalit voittaneen Syrizan kanssa, sanoo puoluetta johtava Panos Kammenos.  

Kammenos tapasi Syrizan johtajan Alexis Tsiprasin aamulla. Kammenos vakuutti tapaamisen jälkeen, että Anel tulee antamaan luottamuslauseen uudelle pääministerille.

Kreikan vaalivoittaja Syriza etsii hallituskumppaneita pienpuolueista. Syrizaa johtava Alexis Tsipras keskustelee tänään muun muassa oikeistolaisen Itsenäiset kreikkalaiset (Anel), keskustalaisen To Potamin ja kommunistisen KKE-puolueen kanssa.

Mikäli Syriza löytää yhteisen sävelen jonkin tai joidenkin pienpuolueen kanssa, jäävät Kreikkaa perinteisesti hallinneet puolueet Uusi demokratia ja Pasok pois hallituksesta ensimmäistä kertaa yli neljään vuosikymmeneen. Joko Pasok tai Uusi demokratia ovat olleet hallituksessa vuodesta 1974.  

Syriza sai eilisissä vaaleissa murskavoiton. Puolue sai parlamenttiin 149 paikkaa, mikä on vain kaksi paikkaa vähemmän kuin mitä se olisi tarvinnut enemmistöön.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.