Mainos

IMF vahvistaa: Kreikan lainaerä jäi maksamatta

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on vahvistanut, ettei Kreikka ole maksanut sille juuri erääntynyttä lainaeräänsä.

Maksamatta jäi 1,5 miljardia euroa, mikä on valuuttarahaston historian suurin erääntynyt velka. IMF:n mukaan Kreikka ei toistaiseksi voi saada siltä lisärahoitusta, ennen kuin velka on maksettu.

IMF:n mukaan Kreikka pyysi viime hetkellä lykkäystä lainaeränsä maksuun. Pyyntö käsitellään IMF:n mukaan vielä valuuttarahaston hallituksessa.

Luottoluokittaja Fitch laski jo hieman ennen virallista takarajaa Kreikan luottoluokitusta yhä syvemmälle roskaluokkasuohon, kun maan maksukyvyttömyys kävi selväksi. Kreikan luottoluokitus on nyt CC.

Euroryhmän on määrä pitää aamulla puhelinkokous Kreikan talouskriisin ratkaisumahdollisuuksista. Illalla pidetyssä kokouksessa euroryhmä ei lämmennyt Kreikan uusimmille ehdotuksille, joissa esitettiin muun muassa huojennuksia velkaehtoihin.

Keskustelua Kreikan tilanteesta on määrä jatkaa tänään myös Euroopan keskuspankin EKP:n neuvoston kokouksessa.

Markkinat odottavat yhä kohtalon ratkeamista 

Aasiassa markkinat eivät reagoineet rajusti, vaikka Kreikan lainaerä IMF:lle jäikin odotetusti maksamatta keskiyöllä. Analyytikkojen mukaan markkinoilla odotetaan yhä, miten Kreikan kansanäänestyksessä sunnuntaina käy. 

Kurssivaihtelut säilyivät yhä maltillisina.

Euro kohotti kurssiaan 0,2 prosenttia Yhdysvaltain dollariin nähden sen jälkeen, kun yhteisvaluutta eilen koki 0,8 prosentin pudotuksen. Japanin jeniin nähden euro jatkoi laskuaan ja putosi 0,1 prosenttia. Eilen euro laski jeniin nähden liki prosentin.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.