Superpesiksessä poikkeuksellinen tapahtumien sarja: "Aika harvinaiselta kuulostaa"

Kouvolan Pallonlyöjien ja Manse PP:n tiistaisessa miesten Superpesiksen kohtaamisessa nähtiin harvinaisuus, kun KPL voitti tamperelaisvieraansa 1–0 (8–6, 4–4).

Jos pesäpalloilussa pidettäisiin ulkopelitilastoja, polttoheittoja olisi merkitty kaikille KPL:n pelaajille. Harvemmin käy niin, että joukkueen molemmat kopparitkin linkoavat polttoja. KPL:n takakentän miehistä Teemu Nikkanen heitti kaksi erittäin tärkeää paloa ja Tommi Mäentausta yhden. Koplan polttajista ahkerin oli viisi Mansen etenijää suolannut Jasperi Luoma.

– Aika harvinaiselta kuulostaa. On hyvä, että jokaiselta tulee onnistumisia. Meillä on ollut ulkopelissä ailahtelevuutta, mutta olemme menossa parempaan päin, kommentoi kaksi polttoheittoa lingonnut KPL:n lukkari Aleksi Vainio.

Eniten paloja, kuusi, heitti kuitenkin Mansen Konsta Hyötyläinen.

Avausjakson juoksunsa KPL teki nipuissa. Kolmannessa vuoroparissa viisi peräkkäistä lyöjää sivalteli juoksuja yksitellen. Lopullisen iskun toteutti ensimmäisellä pääsarjakunnarillaan heinolalainen Aapo Kinnunen, 19, jonka kakkosluukkusivallus tuotti 1+2 juoksua.

Toisella jaksolla Mansen jokeri Perttu Ruuskan kahden juoksun läpilyönti oli pahin este KPL:n täydelle pistepotille. Ruuska löi kolme juoksua, joten koko sarjan lyöjätilaston kärki on 72 juoksussa.

KPL:n Mäentausta kipaisi kotipesään kolmesti ja rikkoi etenijätilastossa ensimmäisenä 40 tuodun juoksun rajan.

Kouvolassa katsojia oli 2 423, joten KPL on kotiotteluidensa yleisökeskiarvolla 1 872 sarjan seuratuin joukkue.

Kotiutuskisaväännöt pitkälti neljännelle tunnille

Illan kahdessa muussa ottelussa voittajaa etsittiin yli kolme tuntia ja vartti, kun ne molemmat venyivät kotiutuskisaan.

Kiteen Pallon ja Hyvinkään Tahkon kohtaaminen ratkesi lukemiin 2–1 (6–9, 5–1, 0–0, 2–1), kun Jiri Pippola ja Samu Vainikainen onnistuivat kotiutuskisan avaavalla.

Seinäjoen Jymy-Jussien ja Koskenkorvan Urheilijoiden kohtaaminen päättyi kotiutuskisan toisen kierroksen jälkeen lukemiin 2–1 (1–3, 8–5, 0–0, 3–2).

Lue myös:

    Uusimmat