Mainos

Köyliön metsäpalo ilmeisesti tuhopoltto

Samalla metsäalueella paloi myös viime vuoden juhannuspäivänä. Myös tuolloin palo oli ilmeisesti tahallisesti sytytetty.

Noin viisi hehtaaria metsää paloi Köyliössä Satakunnassa juhannuspäivän iltana. Palo riehui Hallavaaran kaatopaikan läheisyydessä Röyskän metsäautotien varressa.

Hätäkeskus sai hälytyksen vähän yhdeksän jälkeen. Palo saatiin hallintaan noin puoli yhden aikaan yöllä. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Suurpalon vaara

Sammutustöissä oli mukana 25 pelastusyksikköä ja rajavartioston helikopteri, sillä paloalueen maasto on hyvin vaikeakulkuista. Kahdesta pesäkkeestä lähtenyt palo ehti paikoin levitä puiden latvustoon saakka.

-Helikopterilla oli ratkaiseva merkitys palon rajaamisessa, kertoi päivystävä palomestari Jorma Virtanen sunnuntaina aamupäivällä. Virtanen arvioi jälkisammutustöiden jatkuvan huomisen puolelle.

Lähimmät rakennukset ovat vajaan kahden kilometrin päässä paloalueesta. Tuuli ei vienyt paloa rakennusten suuntaan.

Samalla alueella sammutettiin metsäpaloa myös viime juhannuksena. Elokuussa tuli tuhosi kymmenen hehtaaria metsää. Paloja epäillään tuhopoltoiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.