Kovia sateita torstaina – eniten vettä Pohjanmaan tulva-alueille

Suomen yli kulkee torstaina voimakas sadealue. Runsaimmat sateet osuvat länteen Pohjanmaan maakuntiin. Myös tuuli voimistuu.

Viikon runsaimmat sateet ovat tulossa huomenna. Sateet alkavat päivällä lännessä. Iltaan mennessä vettä sataa myös etelässä ja idässä, mutta sateet ovat lännen sateita heikompia. Pohjoisessa sade kulkee koilliseen torstai-illan ja yön aikana.

– Ennusteen mukaan eniten vettä kertyy Pohjanmaan maakuntiin, missä tulvatilanne pahenee. Aivan pohjoisimmassa Suomessa sade voi tulla räntänä tai lumena, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Matalapaineen mukana tuuli voimistuu koko maassa.

– Läntisillä merialueilla voi olla myrskypuuskia torstaina iltapäivällä. Tuuli on voimakkainta länsi- ja lounaisrannikolla. Sisämaassa tuuli voimistuu iltaa kohden.

Ensi yö on kylmä. Selkeillä alueilla voi olla pakkasta, varmimmin pohjoisessa. Tiet ovat siis paikoin liukkaita aamulla.

Päivällä sateessa lämpötila jää viiden asteen tienoille tai sen alapuolelle. Idässä lämpötila saattaa ehtiä nousta kymmeneen asteeseen auringossa ennen sateiden lähestymistä.

Perjantaina saadaan kuurosateita. Myös aurinko pilkahtaa välillä. Yöt kylmenevät viikonlopuksi.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat