Mainos

Kovia kokenut yksinhuoltaja Brenda uskoo Trumpiin kohuista huolimatta: "Hän on niin aito"

Brenda Iretonilla ei ole riittävää koulutusta hyvään työpaikkaan. Silti hän oli aina onnistunut löytämään töitä – kunnes viime vuonna nousi seinä vastaan.

47-vuotias Ireton muutti rakkauden perässä Arizonasta tuhansien kilometrien päähän Ohioon, eikä saanutkaan sieltä työpaikkaa.

Parisuhde kariutui, ja yhtäkkiä Ireton oli sekä työtön että koditon. Hänellä ei ollut edes autoa.  Kahden lapsen yksinhuoltaja joutui lähettämään poikansa sisarensa luokse, kunnes sai hankittua näille katon pään päälle. 

Samaan aikaan Donald Trump käynnisteli presidentinvaalikampanjaansa. Mitä enemmän Ireton kuuli Trumpin puhuvan, sitä enemmän hän innostui.

– Hän on niin aito. Hän sanoo, mitä ajattelee, eikä välitä muiden mielipiteistä. Se on virkistävää, hän sanoo.

– Tarvitsemme jonkun, joka ei ole aiemmin ollut poliitikko ja joka katsoo asioita kansalaisen näkökulmasta.

Kun Ireton marraskuussa äänestää Trumpia presidentiksi, hänen äänellään on paljon painoarvoa. Se johtuu hänen uudesta asuinpaikastaan.

Ohio on tärkeä vaa’ankieliosavaltio, jonka voittoa kumpikin ehdokas himoitsee. Iretonin kotiseudulla Laken piirikunnassa kisa on erityisen tasainen.

Häirintäsyytökset eivät vakuuta 

Viime kesänä Ireton sai vuoden työttömyyden jälkeen töitä ruokakaupan kassana. Noin kolmensadan euron viikkopalkka ei päätä huimaa, mutta sillä pystyy sentään elämään. 

Ireton, 14- ja 16-vuotiaat pojat ja Lou-koira asuvat kuitenkin yhä motellissa, jossa heillä on käytössään vain yksi pieni huone ja kylpyhuone.

Se tulee pidemmän päälle kalliimmaksi kuin oma koti, mutta muita vaihtoehtoja ei ollut ennen kuin Ireton sai säästettyä rahat takuuvuokraan. Nyt rahat ovat koossa, ja hän voi viimein vuokrata talon perheelleen.

Iretonin asiat alkavat olla järjestyksessä, mutta miljoonat muut amerikkalaiset ovat yhä vailla työtä ja kotia. Trump on kuitenkin luvannut luoda Yhdysvaltoihin 25 miljoonaa uutta työpaikkaa.

– Työttömyys ja asunnottomuus vähenisivät, jos Trumpista tulisi presidentti, Ireton sanoo.

Trumpin puheista syntyy säännönmukaisesti kohuja, mutta Iretonin mielestä teot ovat sanoja tärkeämpiä.

– Trump on sanonut loukkaavia asioita, mutta ne ovat vain sanoja. Hillary on tehnyt hirveitä tekoja., Ireton väittää.

Useat naiset ovat syyttäneet Trumpia julkisuudessa seksuaalisesta häirinnästä. Ireton on kuitenkin varma, että syytösten takana on Hillary Clintonin väki.

– Minulla ei ole tapana epäillä ihmisten sanaa, mutta on aikamoinen sattuma, että kaikki ne naiset tulivat julkisuuteen muutaman päivän sisällä juuri, kun (Clintonille haitalliset) Wikileaks-paljastukset tulivat esiin.

Arvot tulevat kotoa 

Republikaaniehdokkaan äänestäminen on Iretonille luontevaa. Hän kasvoi Wyomingin osavaltiossa pikkukylässä, jossa konservatiivinen ajattelu on yhä arvossaan. 

– Siellä ollaan hyvin uskonnollisia ja hyvin republikaaneja, kunnioitetaan vanhanaikaisia arvoja, hän kuvailee.

Hän samaistuu synnyinyhteisönsä arvoihin edelleen ja haluaisi siirtää ne myös lapsilleen.

– Vaikeinta elämässäni on ollut se, etten pysty antamaan lapsilleni kaikkea mitä haluaisin tai auttamaan heitä niin paljon kuin tahtoisin, Ireton sanoo.

Äänestäminen antaa kuitenkin yhden mahdollisuuden vaikuttaa lasten tulevaisuuteen. Äänestämällä Trumpia Ireton toivoo turvaavansa pojilleen konservatiivisen maailman.

  

4:06

0:34

3:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.