Mainos

Kovia kokeneen Sohvi-kissan traaginen kohtalo: ”Aivan kuin se olisi tiennyt, ettei sen enää koskaan tarvitsisi taistella”

Turun eläinsuojeluyhdistyksen jakama tarina urheasta Sohvi-kissasta saattaa kirvoittaa kyyneleet paatuneimmankin poskelle – näin vahvaa on äidinrakkaus. Tarina opettaa, että tälläkin hetkellä kodittomana vaeltaa kissoja, jotka ansaitsivat rakastavan kodin.

Tämä tarina on tosi.

Sohvi-kissa pelastettiin maaliskuussa takatalven kielistä. Kissavanhus oli elämää jo pidemmälle nähnyt tapaus, sillä sen korvat olivat paleltuneet jo aikoja sitten, hännänpäästä puhumattakaan. Silti kissa oli ystävällinen, ihmisläheinen ja maailman tyytyväisin kissa täyttyvien ruokakippojen äärellä.

Kävi ilmi, että kissavanhus oli tiineenä. Vaikeuksien kautta kissa synnytti kolme mustaturkkista pentua.

"Sohvi hoiti pentunsa huolellisesti ja tottunein ottein. Aivan kuin se olisi tiennyt, että nämä pennut ovat vihdoinkin sen viimeiset eikä sen enää koskaan tarvitsisi taistella pitääkseen pentunsa hengissä. Ruokakuppi täyttyi edelleen kuin itsestään. Sohvi sai keskittyä pentujen imettämiseen ja hoitamiseen", Turun eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-sivuilla kerrotaan.

Kissaemo oli kuitenkin antanut kaikkensa. Kun pennut olivat tarpeeksi isoja, Sohvi alkoi lipua pois.

"Tuntui kuin se olisi vain päättänyt hoitaa nämä viimeiset pentunsa siihen asti, että ne pärjäisivät ilman emoaan ja lähteä sitten itse. Viimeisenä iltanaan Sohvi antoi pentujen vielä tulla imemään, vaikkei enää saanutkaan tuotettua yhtään maitoa."

Lue koko tarina täällä:

Jos et näe päivitystä, voit katsoa sen täältä.

Sohvin hoitaja kirjoitti myös muistokirjoituksen edesmenneelle kissalle:

"Jos Sohvi olisi otettu kiinni aikaisemmin, niin ehkä se olisi selvinnyt ja odottaisi minua tänäänkin kotona. Näin ei kuitenkaan käynyt."

Jos et näe päivitystä, voit katsoa sen täältä.


Turun eläinsuojeluyhdistys kysyykin tärkeän kysymyksen:

"Kuinka monta sankarikissaa tälläkin hetkellä hiipii talojen nurkissa etsimässä ruokaa itselleen ja pennuillleen? Kuinka moni kissa menettää korvansa, häntänsä ja lopulta henkensä talven paukkupakkasissa? Miksi me emme koskaan opi?"


Lähde: Facebook

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.