Kovia kokeneen ex-F1-kuskin talo paloi – vietiin sairaalaan

Suuria takaiskuja elämänsä varrella kokenutta entistä F1-kuljettajaa Alex Zanardia koetellaan jälleen. Hänen talonsa on palanut, ja italialainen vietiin sairaalaan.

Osa Zanardin Pohjois-Italiassa Noventa Padovanassa sijaitsevasta huvilasta syttyi tuleen viime viikon tiistaina ilmeisesti sähköjärjestelmävian takia. Zanardi vietiin sairaalaan.

Muun muassa italialaisen Rai Newsin mukaan tulipalo vahingoitti laitteita, joista Zanardi on riippuvainen kaksi vuotta sitten tapahtuneen vakavan onnettomuuden jälkeen. Saksalaisen RTL:n tietojen mukaan Zanardi ei olisi itse loukkaantunut tulipalon yhteydessä, mutta italialaisten mediatietojen perusteella Zanardi on ollut sairaalassa ainakin vielä viime päivinä odottamassa turvallista kotiutumista.

Zanardi menetti molemmat jalkansa Cart-sarjan kilpailussa tapahtuneessa onnettomuudessa vuonna 2001. Zanardi jatkoi kilpa-autoilua myöhemminkin ja menestyi sittemmin hyvin käsipyöräilyssä. Hän on saavuttanut neljä paralympiakultaa ja 12 maailmanmestaruutta.

Kesäkuussa 2020 hän ajautui rajuun onnettomuuteen käsipyöräilykilpailussa, törmäsi rekkaan ja sai vakavia päävammoja. Zanardi vaivutettiin sairaalassa koomaan, ja hänelle tehtiin lukuisia operaatioita.

Zanardi kilpaili F1-sarjassa vuosina 1991–1994 ja 1999.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja