"Vammat eivät Michael Schumacherin tasoa" – pahasti loukkaantuneen ex-F1-kuskin Alex Zanardin tilasta päivitys

Viime perjantaina pahasti pyöräilyonnettomuudessa loukkaantunut Alex Zanardi taistelee elämästään. 53-vuotiasta Zanardia pidetään tällä hetkellä koomassa Italiassa.

Zanardi loukkaantui pahasti, kun hän törmäsi rekan perävaunuun käsipyöräkilpailun yhteydessä. Lääkäreiden mukaan Zanardi koki pahoja päävammoja.

Hänet lennätettiin Italian Sienassa sijaitsevaan Le Scotten sairaalaan. Zanardia on pidetty tehohoidossa.

Tiistaina Zanardia hoitavat lääkärit kertoivat, ettei hänen tilaansa aiota muuttaa ennen ensi viikkoa.

Tällä viitattiin siihen, että Zanardia pidetään koomassa. Sairaalan lausunnossa todettiin, että Zanardin ”neurologinen kuva on pysynyt muuttumattomana”.

Viikonloppuna neurokirurgi Giuseppe Olivieri kuvaili tilannetta erittäin vakavaksi.

– Emme tiedä hänen tarkkaa tilaansa ennen kuin hän herää. Siis jos hän herää. Vakava tilanne tarkoittaa sitä, että pienetkin muutokset voivat johtaa kuolemaan. Käänne huonompaan voi tapahtua hyvin nopeasti, Olivieri totesi.

La Gazzetta dello Sportin haastattelussa Olivieri vertasi Zanardin tilaa F1-legendan Michael Schumacherin vastaavaan. Schumacher loukkaantui pahasti lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013, lyötyään päänsä isoon kiveen. Tämän jälkeen Schumacherin tarkka tila on ollut täysi arvoitus.

– Alexin vammat eivät ole Michael Schumacherin tasoa, Olivieri totesi.

Zanardi menetti molemmat jalkansa vuonna 2000 jouduttuaan onnettomuuteen 300 kilometrin vauhdissa CART-sarjan kilpailussa. Tämän jälkeen hän on niittänyt menestystä paralympialaisissa, käsipyöräilyn puolella.

Lue myös:

    Uusimmat