Mainos

Kovanen: Taksiliikenteen vapautus voi tuoda liikenteeseen törkyhintoja

8:22

Kovanen Yhtiöiden toimitusjohtaja Heikki Kovanen uskoo, että suunniteltu taksiliikenteen vapauttaminen voi tuoda alalle törkyhintaisia takseja. Nämä yrittäjät tarjoaisivat taksipalveluita huomattavasti hintatasoa kalliimmalla.

Näin on käynyt esimerkiksi Ruotsissa, jossa villit taksit ovat hyödyntäneet hintasäännöstelyn puutetta. Kuluttajan onkin itse oltava tarkkana, minkä hintaiseen kyytiin istahtaa.

– Kuluttajien vastuu kasvaisi, Kovanen toteaa.

Toisaalta Ruotsin suuret taksiyhtiöt ovat hänen mukaansa laskeneet hintojaan jo useana vuonna.

Kuskien taustat tarkistettava

Kokonaisuudessaan Kovanne uskoo, ettei taksialan vapauttamisen vaiktutus hintatasoon olisi suuri. Alkuvaiheessa hinnat voisivat hänen arvionsa mukaan kuitenkin heilahdella alaspäin.

– Taksiliikenteen taksat ovat meillä eurooppalaisella tasolla. Lähtöhinta on korkeampi, mutta kilometrit halvempia, hän kertoo.

Kovasen mielestä kilpailu on aina hyväksi. Taksiliikenteen vapauttamisessa on hänen mukaansa pidettävä kuitenkin huolta siitä, että tiedot alalla toimivista ihmisistä pidetään kunnossa. Alalle tulevien taustat tulee voida tarkastaa.

– Taksiala on pidettävä turvallisena, hän tiivistää.

Uber ei pelota

Taksialaa on kuohuttanut viime aikoina Uber-palvelu, jonka kautta ihmiset voivat tilata taksihintoja halvempia kuljetuksia paikasta toiseen. Palvelun kuljettajia on nähty pimeinä takseina, ja tuomioitakin on annettu.

Kovanen näkee, että Uberin tulo markkinoille oli taksialalle hyvä herätys, pakottaen sitä uusiutumaan. Hän pitää kuitenkin ongelmallisena, että alalle tulee toimijoita, jotka toimivat esimerkiksi vakuutusten ja työnantajavastuun osalta eri vaatimuksin kuin taksiala. Hän ei silti usko Uberin olevan suuri uhka taksialalle.

– En pelkää Uberiä, hän toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.