Kova tilasto Ferrarin noususta: yhtä paljon podiumsijoituksia kuin mestaruuskaudella

Tämä F1-kausi on ollut Ferrarille palkintopallisijoitusten määrässä 2010-luvun paras. Punaiset ovat palanneet podiumsijoissa jopa viimeisimmän tallimestaruuskautensa 2008 tasolle.

Ferrari-pilotit Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ovat tuoneet tällä kaudella tallilleen 19 podiumsijoitusta. Viimeksi Ferrari ylsi samaan vuonna 2008 Felipe Massan ja Räikkösen kanssa.

20 kisan sesonkia on yhä yksi kisa ajamatta. Toki vuonna 2008 kaasuteltiin "vain" 18 kisaa, eli yksi vähemmän kuin tällä kaudella on jo toistaiseksi ajettu. Ja voittoja Massa–Räikkönen-pari toi vuonna 2008 kahdeksan kappaletta, kun tällä kaudella Ferrari on juhlinut ykkössijaa Vettelin ajamana viisi kertaa.

2010-luvun paras podiumsaldo Ferrarilta oli ennen tätä kautta vuodelta 2015, kun Vettel ja Räikkönen nakuttivat palkintopallisijoituksia 16. Vuonna 2014 talli saavutti suorastaan häpeällisesti vain kaksi podiumpaikkaa, joista vastasi Räikkösen aisaparina ajanut Fernando Alonso.

Viime vuonna Vettel ja Räikkönen ajoivat podiumille yhteensä 11 kertaa. Tämän kauden 19 palkintokorokepaikasta Vettel on ajanut 12, Räikkönen 7.

Kuluvan sesongin piikkipaikalla podiumsijoituksissa on valmistajien maailmanmestaruuden jo aiemmin varmistanut Mercedes. Mercedeksellä on 24 palkintokorokesijaa, jotka ovat jakautuneet mestari Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen kesken puoliksi.

Lue myös:

    Uusimmat