Kimi Räikkönen nousi Italiassa kovaan kerhoon: mukana 20 MM-voiton verran legendoja!

Ferrarin kotikisa ei tuonut Kimi Räikköselle kauan kaivattua ensimmäistä suomalaisvoittoa Italian maaperällä, mutta toisella sijallaan hän rikkoi hurjan sadan palkintopaikkapaikan rajan vasta viidentenä miehenä F1-historiassa.

Räikköstä enemmän palkintosijoja on vain Michael Schumacherilla (155), Lewis Hamiltonilla (128), Sebastian Vettelillä (107) ja Alain Prostilla (106). Viidellä sadan podiumsijan miehellä on yhteenlaskettuna peräti 20 maailmanmestaruutta.

Räikkönen ohitti tällä kaudella tilastossa toisen aktiivikuskin Fernando Alonson, jonka uran kokonaissaldoksi on jäämässä 97 palkintopaikkaa. Kaksikko aloitti F1-sarjassa samaan aikaan vuonna 2001, mutta Räikkösen rallivisiitin takia espanjalainen on ajanut urallaan 20 kisaa enemmän.

Jos Räikkönen olisi onnistunut voittamaan Monzassa, tapaus olisi ollut monella tapaa historiallinen. Tähän asti kukaan suomalaiskuski ei ole voittanut Italian maaperällä. Ykköstila olisi myös ollut Suomen F1-historian 50:s ja nostanut Kimin yksin suomalaiskuljettajien tilastokärkeen kisavoittojen määrässä. Tällä hetkellä Räikkönen jakaa kärkipaikkaa Mika Häkkisen kanssa 20 voitolla.

Juttua päivitetty klo 12.00: Häkkisellä ja Räikkösellä on kummallakin 20 voittoa, ei 21.

Lue myös:

    Uusimmat