Kova taistelu ei riittänyt – Bulgaria löi Suomen jatkohaaveet murskaksi

Naisten lentopallomaajoukkueen taival EM-kisoissa päättyi alkulohkoon. Bulgaria hyökkäsi A-lohkon päätöspelissä niin korkealta ja kovaa, ettei suomalaisilla ollut mahdollisuuksia voittoon.

Bulgaria ei hätkähtänyt edes Suomen 6–1-johtoa kolmannessa erässä. Euroopan arvolistalla kahdeksantena oleva Bulgaria vei Turkin Ankarassa voiton erin 3–0 (25–14, 25–21, 25–19).

Ensi kertaa 30 vuoteen EM-turnauksessa pelannut Suomi jäi kuuden joukkueen lohkossa viidenneksi. Joukkue voitti tiistaina Ranskan 3–1 ja nappasi yhden sarjapisteen lauantaina 2–3-tappiolla Turkille.

Lohkon neljä parasta eli Serbia, Turkki, Kreikka ja Bulgaria etenevät sunnuntaina alkaviin jatkopeleihin.

Suomi aloitti Bulgariaa vastaan aiemmista otteluista tutulla avauskokoonpanolla, jossa Kaisa Alanko on passarina, Piia Korhonen hakkurina, Roosa Laakkonen ja Michaela Madsen keskipelaajina, Salla Karhu ja Suvi Kokkonen yleispelaajina ja Roosa Koskelo liberona.

Toisessa erässä kapteeni Laura Pihlajamäki tuli Madsenin tilalle ja pelasi kolmannenkin erän. Vaihdosta kentällä kävivät myös Saara Esko, Anna Czakan ja passari Katja Kylmäaho.

Suomen 14 pelaajan EM-joukkueesta vain toinen libero Tiiamari Sievänen jäi kuudessa ottelussa ilman peliaikaa. Yleispelaaja Emmi Riikilä loukkasi nilkkansa avausottelussa Serbiaa vastaan, eikä pystynyt jatkamaan turnausta.