Kova pelikielto! HPK-konkarille rävähti iso kakku

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on asettanut HPK:n konkaripuolustaja Arto Laatikaisen kuuden ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Laatikainen taklasi lauantaina HIFK:n Micke-Max Åstenia päähän, ja hänet passitettiin ottelusta ulos. Åsten loukkaantui eikä pelannut ottelua loppuun.

SM-liigan kurinpitodelegaatio toteaa, että Laatikaisen oikea käsivarsi ei ollut videotallenteen perusteella kiinni vartalossa ja se osui Åstenia päähän. Laatikaisen taklauksesta aiheutui kurinpidon mukaan "suora ja voimakas kontakti" Åstenin päähän.

Delegaatio piti Laatikaisen tekoa neljän ottelun pannan arvoisena tekona. Kaksi lisäottelua hän sai kurinpitohistoriansa myötä.

Aiemmin tiistaina julkistettiin pelikiellot Kärppien Jussi Jokiselle ja Tapparan Matias Lehtoselle. Jokinen sai kahdeksan ottelun pannan taklattuaan lauantaina JYPin kultakypärää Julius Nättistä päähän.

Lehtoselle langetettiin puolestaan kahden ottelun kakku hänen taklattua perjantaisessa Lukko-ottelussa Olli Vainiota selän puolelta. 

Lue myös:

    Uusimmat