Mainos

Koulutyön päättyminen näkyy viikonloppuna monin tavoin

Koulujen päättyminen synnyttää ruuhkia Helsinki-Vantaan lentokentälle, VR:n mukaan junaliikenne on viikonloppuna normaalia.

Kun suvivirsi päättää huomenna valtaosassa Suomen kouluista työn, juhliminen alkaa. Koulutyön päättymistä juhlistetaan monin tavoin ja etenkin teini-ikäisten odotetaan juhlivan sangen kosteissa merkeissä.

Poliisi onkin jo useana vuonna varautunut koulujen päättäjäisviikonloppuun tehostetulla valvonnalla. Esimerkiksi Helsingissä poliisi tehostaa näkyvää valvontaa viikonloppuna koulujen päättyessä. Tarkoituksena on estää häiriökäyttäytymistä.

Poliisin mukaan valvontaa tehostetaan tästä päivästä sunnuntaihin asti etenkin Kluuvin, Kampin ja Kaivopuiston alueilla sekä Hietaniemen uimarannalla ja Herttoniemenrannassa. Näkyvän valvonnan lisääminen liittyy meneillään olevaan valtakunnallisen tehovalvontaviikkoon, joka pyrkii alkoholihaittojen ehkäisemiseen.

Poliisi tiivistää viikonloppuna myös yhteistyötään kaupungin sosiaaliviraston, nuorisoasiainkeskuksen ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Helsingissä kulkee tänä viikonloppuna poliiispartioiden mukana kolme sosiaalityöntekijää.

Nuorten bussi päivystää alkuillasta Kaivopuistossa ja tarvittaessa muuallakin. Hoitoa tarvitsevien kokoamispaikka on Hesperianpuiston leikkikentällä Töölössä osoitteessa Eteläinen Hesperiankatu 22.

Kesäloma näkyy lentokentällä

Poliisin lisäksi kiirettä pitää myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun kentälle odotetaan viikonloppuna koulujen loppuessa runsaasti matkustajia.

Ilmailulaitos Finavian mukaan vilkainta on huomenna aamulla kello 07-09.00, ja uudestaan iltapäivällä kello 15-17 välillä. Pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen on tuolloin hyvä varata normaalia enemmän aikaa.

Perinteisen tiskipalvelun ohella lähtöselvityksen voi tehdä internetissä sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevilla itsepalveluautomaateilla.

VR puolestaan ilmoittaa, että koululaisten kesäloman alkamisesta huolimatta junaliikenne on viikonloppuna normaalia. Junaliikenteessä kuljetaan VR:n mukaan normaalikalustolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.