Mainos

Kouluttaja löysi Delfin kuolleena jo keskiviikkona – makasi altaan pohjassa

Särkänniemestä kreikkalaiseen eläinpuistoon siirretty Delfi-delfiini kuoli jo keskiviikkona, Attica Zoological Park -eläinpuiston perustaja Jean Jacques Lesueur kertoo MTV Uutisille.

Lesueurin mukaan kouluttaja löysi Delfin menehtyneenä noin kello kahdelta keskiviikkoiltapäivänä.

– Kun se löydettiin, se makasi altaan pohjassa. Delfi todettiin kuolleeksi, kun se nostettiin pintaan.

Eläinpuiston perustajan mukaan 37-vuotiaan Delfin kuolemaa edeltänyt päivä ei poikennut eläinpuiston arjesta millään tavalla.

– Se oli kuin mikä tahansa tavallinen päivä. Kaikki kahdeksan delfiiniä olivat altaissa ja touhuilivat keskenään.

Delfi siirrettiin kreikkalaiseen Attica Zoological Park -eläinpuistoon vuoden 2016 elokuussa yhdessä kolmen muun Särkänniemen delfiinin kanssa. Särkänniemen delfiinikouluttaja oli Attican eläinpuistossa marraskuun lopulle saakka varmistamassa, että Delfi, Veera, Leevi ja Eevertti kotiutuvat uuteen elinympäristöönsä ongelmitta.

Leseurin mukaan delfiinien elämä on jatkunut siirron jälkeen normaaliisti. Edes suomalaisen kouluttajan kotiutuminen ei näytä miehen mukaan vaikuttaneen eläimiin.

– Ne ovat kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Meidän kouluttajamme on jo työskennellyt Särkänniemen delfiinien kanssa jo ennen kuin suomalaiset lähtivät Kreikasta.

Särkänniemi on tiedottanut, että Delfin kuolinsyy tullaan selvittämään kreikkalaisen yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja riippumattomissa laboratorioissa Englannissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.