Aamulehti: Yksi Särkänniemen delfiineistä halutaan siirtää pois Kreikasta – "Vaikeampi tapaus kuin muut delfiinit"

Viime vuonna Tampereen Särkänniemestä Kreikkaan siirrettyistä delfiineistä yksi halutaan siirtää pois Attica-eläintarhasta. 

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Aamulehden tietojen mukaan eläintarha etsii uutta kotia noin 40-vuotiaalle Veera-delfiinille. 

Syyksi Attican johto on kertonut, että eläintarhassa halutaan pitää ainoastaan urosdelfiinejä. Attican seitsemästä delfiinistä Veera on ainoa naaras. 

– Veera on villi kortti, se on hieman vaikeampi tapaus kuin muut delfiinit. Uskon, että löydämme sille uuden, paremman kodin, eläintarhan omistaja Jean-Jacques Lesueur että delfinaarion johtaja Robert Gojceta kertovat Aamulehdelle. 

Delfinaarion johtaja ei kuitenkaan kerro, minne Veera mahdollisesti lähitulevaisuudessa sijoitettaisiin. 

Delfiinit uineet useammassa kohussa

Kohut ovat seuranneet Särkänniemen delfiinejä. Viime vuonna Tampere-Pirkkalan lentokentällä käynnistyi siirto-operaatio, jossa delfiinit siirrettiin yön pimeydessä lentokoneeseen kohti Kreikkaa. 

Delfinien uusi koti, Attican-eläintarha sai siirron yhteydessä osakseen kritiikkiä. Esimerkiksi eläinten oikeuksia edistävä järjestö Animalian mukaan eläinpuistossa on kuollut viisi delfiiniä ennen aikaisesti viiden viime vuoden aikana. 

Vuoden aikana Kreikasta on kantautunut Suomeen myös suru-uutisia, kun tammikuussa Delfi-uros kuoli. 

Tällä hetkellä Attican-eläintarhassa on kolme Särkänniemestä tuotua delfiiniä, Veera, Leevi ja Eevertti.

Lue myös:

    Uusimmat