Mainos

Koulukaverit haukkuivat lihavaksi eivätkä tulleet 10-vuotiaan tytön syntymäpäiville: "Kamalaa ja epäreilua"

Englantilaisen pikkutytön syntymäpäivät lähes epäonnistuivat, kunnes sosiaalinen media näytti jälleen voimansa. Lokakuussa kymmenen vuotta täyttänyt Brooke sai lopulta prinsessapäivänsä.

Brooke James oli innoissaan lähestyvistä 10-vuotissyntymäpäivistään. Into kuitenkin lopahti nopeasti, kun tyttö sai vastauksia luokkatovereilleen lähetettyihin juhlakutsuihin: vain kaksi 20 luokkakaverista suostui tulemaan tytön uima-allassynttäreille. Pettyneen Brooken ystävät kertoivat, etteivät he halunneet tulla tytön syntymäpäiville, koska hän oli liian lihava.

– Kun vain kaksi ihmistä sanoi tulevansa Brooken juhliin, itkin. Olin niin pettynyt hänen puolestaan, kertoo tytön äiti Chrissy.

– Ne olivat uima-allasjuhlat, ja hän kertoi minulle, että he olivat sanoneet hänen olevan lihava ja näyttävän valaalta uima-asussa, joten he eivät halunneet tulla sinne.

10-vuotias Brooke kärsii hormonihäiriöstä, jonka takia hän kehittyy nopeammin kuin ikäisensä.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Brooken äiti pyysikin perheenjäseniä mukaan, jotta juhlat saataisiin pidettyä. Syntymäpäiväsankarin täti, Lesley Tanton, pyysi Facebookissa tuttuja lähettämään pienelle tytölle syntymäpäiväkortteja. Perhepiirille tarkoitettu julkaisu kuitenkin levisi sosiaalisessa mediassa laajemmalle.

Nyt Brookelle onkin luvassa unohtumaton päivä prinsessana. Miss British Beauty Curve -kauneuskilpailun kuningattaret nimittäin näkivät julkaisun, ja alkoivat kerätä rahaa, jotta Brooke ja hänen äitinsä pääsisivät Miss International Curve 2017 -kisojen finaaliin. Miss British Beauty Curve -kisat puoltavat vartaloiden monimuotoisuutta.

– Hän uskoo, etteivät ihmiset tule hänen juhliinsa, koska hän on lihava ja siksi kukaan ei pidä hänestä. Kenenkään ei pitäisi tuntea niin, varsinkaan kymmenenvuotiaan. Me halusimme näyttää hänelle, että lihava on kaunista, se ei ole ruma sana ja meidän tulisi hyväksyä itsemme sellaisina kuin olemme, kertoo yksi kauneuskuningattarista, Emily Diapre.

– Juhlat ovat yksi kaikista tärkeimmistä asioista maailmassa tuon ikäisenä, ja kaikkien pitäisi tuntea itsensä prinsessaksi syntymäpäivänään. Se on se yksi päivä, jolloin on kyse vain sinusta.

Lokakuun loppupuolella järjestettävään kauneuskilpailumatkaan kerättiin varoja Operaatio Brooken synttärit -nimisen rahoituskampanjan avulla. Alkuperäinen tavoite oli kerätä 300 puntaa, mutta nyt rahaa on kertynyt jo yli tuhat puntaa. Äiti on häkeltynyt ihanasta yllätyksestä.

– Hän oli niin poissa tolaltaan juhlien takia, julmat ihmiset saivat hänet tuntemaan itsensä pieneksi, mutta se, mitä Miss British Beauty Curven kuningattaret ovat tehneet, on häkellyttävää, Chrissy kertoo.

– Paras asia tulee olemaan se, että näen hänen hymyilevän ja tietävän, kuinka kaunis hän todella on. Sisältä hän on niin kultainen ja ystävällinen, mutta ihmiset eivät arvostele häntä sen perusteella. He arvostelevat ulkonäön perusteella, se on kamalaa ja epäreilua.

Lähteet: Honey Nine, Go Fund Me,  Facebook

***

7:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.