Mainos

Koulukaveri epäillystä naisesta: Hänellä oli poikkeava kiinnostus atomipommeihin ja keskitysleireihin

Poliisi kuuli koulusurmajutun yhtenä todistajana epäillyn naisen yläasteen aikaista kaveria.

Tämä kertoi kuulusteluissa, että epäilty oli luonteeltaan "maailmanparantaja".

– Hän (epäilty) muun muassa luovutti keräämiään rahoja hyväntekeväisyyteen niin paljon, että hänestä tehtiin juttu paikalliseen lehteen. Hän on aina ollut erikoinen ja muista erottuva persoona, jonkinlainen taiteilija, muiden
mielestä outo ja mielestäni suhteellisen harmiton.

– Hän lisäksi koki olevansa avaruusolio, Omega planeetalta. En tuolloin, sen ikäisenä, pitänyt sitä kovinkaan ihmeellisenä.

– Erilaisuudesta huolimatta häntä ei käsitykseni mukaan ole koskaan kiusattu koulussa, mutta hän on aina puolustanut voimakkaasti koulukiusattuja, todistajana kuultu koulukaveri kertoi.

Muuttui tunteettomaksi

Koulukaverin mukaan yläasteen aikana epäillyn kiinnostus maailmanparannusta kohtaan väheni ja hän alkoi muuttua jollakin tavalla tunteettomaksi.

– Muutos tapahtui hyvin hitaasti ja sitä oli silloin vaikea huomata. Hänellä oli poikkeava kiinnostus muun muassa atomipommeihin ja keskitysleireihin. En todellakaan tiedä mistä syystä, mutta hän tiesi niistä todella paljon.

Kaveri aloitti epäillyn kanssa opiskelun lukiossa ja molempien tavoitteena oli päästä opiskelemaan lääkäreiksi.

– Hän patologiksi ja minusta piti tulla aivokirurgi, koulukaveri kertoi poliisille.

Epäilty kuitenkin lopetti lukion kesken ja myös yhteydenpito kaveriin alkoi hiipua.

– Mitään riitaa välillämme ei varsinaisesti ollut, mutta hän tunsi, että minä ja hän emme olleet enää kosmisessa yhteydessä.

"Aloin pelätä"

Koulukaverin mukaan epäilty alkoi Helsinkiin-muuton jälkeen myös puhumaan Pekka-Eric Auvisesta ja siitä, kuinka hän tunsi yhteyttä Auviseen ja oli keskustellut tämän kanssa.

– Minä aloin tuolloin pelkäämään, että hän seuraisi Auvisen esimerkkiä ja tekisi vastaavan teon. Kysyin asiasta, mutta sain haneltä aina välttelevän vastauksen. Hän vastasi aina jotakin tyyliin: jaa, ehkä, miksi.

– Minulle ei ole koskaan selvinnyt, että hänellä olisi ollut varsinainen suunnitelma teon toteuttamiseksi. Sellaisesta hän ei ole ainakaan minulle koskaan puhunut, koulukaveri sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.