Mainos

Koulujen joulujuhlissa ei tehdä tänä vuonna ongelmaa virsistä

Uskonnollisista piirteistä ei tehdä rehtorien mukaan joulujuhlissa ongelmaa. STT:n haastattelemat rehtorit korostavat, että koulussa on oltava tilaa monenlaisille juhlille. 

Alkavalla viikolla monissa kouluissa vietetään perinteisiä joulujuhlia. Jos perinteistä joulujuhlaa ei järjestetä, lukukauden aherrus päättyy esimerkiksi yhteiseen joululauluhetkeen.  

Koulujen juhlaperinteet nousivat julkiseen keskusteluun tänäkin vuonna suvivirsikiistan myötä. Syyskuussa Opetushallitus päätyi lopulta linjaamaan, että koulujen juhliin voi edelleen sisältyä uskonnollisia piirteitä. Opetushallitus korosti, että uskonnollisista tilaisuuksista poisjääville oppilaille on järjestettävä olemukseltaan vastaavaa ohjelmaa. 

Vanhemmat vankasti mukana päätöksenteossa

Turun Puolalan koulun alaluokista vastaava apulaisrehtori Hanna Laakio kertoo, että iso osa evankelisluterilaiseen kirkkokuntaan kuulumattomistakin oppilaista haluaa ottaa osaa koulun ja Tuomiokirkkoseurakunnan järjestämiin kirkkotilaisuuksiin.  

Osallistumisesta kysytään elämänkatsomustietoa opiskelevien oppilaiden huoltajilta etukäteen. Koulu järjestää myös korvaavan tilaisuuden oppilaille, jotka eivät ota osaa kirkon tilaisuuksiin. 

Puolalan koulussa juhlallisuuksia riittää joulun alla. On adventtikirkkoa, Lucian päivän viettoa, tiernapoikia ja perinteinen joulujuhla. Vakaumuksia enemmän päänvaivaa koululle aiheuttaa oppilaiden ja heidän huoltajiensa suuri määrä, sillä kaikki eivät mahdu yhdellä kertaa koulun juhlasaliin.  

– Alakoulussamme on 600 oppilasta, mikä tietää yli tuhatta huoltajaa, Laakio sanoo.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja