Kouluampuja uhkasi aseella myös toisen koulun oppilaita: "Onko kysymys sattumasta?"

Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja Vantaan kouluampujan liikkeistä ja tekemisistä verityön jälkeen. Poliisi selvittää yhä, oliko 12-vuotiaalla pojalla jotakin yhteyksiä Siltamäen alakouluun Helsingissä.

Viertolan alakoulussa Jokirannan yksikössä tapahtui tiistaiaamuna ampuminen, jossa kuoli yksi poika ja loukkaantui erittäin vakavasti kaksi tyttöä. Sekä uhrit että ampuja olivat saman koulun kuudesluokkalaisia oppilaita.

Väkivallanteon jälkeen ampuja poistui koulusta ja käveli noin 50 minuutin mittaisen matkan Helsingin puolelle.

Poliisi otti hänet kiinni Siltamäen kaupunginosassa Siltamäen alakoulun lähistöllä, jossa hän oli osoitellut aseella kyseisen koulun oppilaita.

– Poika ei käynyt koululla, mutta koulumatkalla olevia oppilaita ilmeisesti osoitteli aseen kanssa, kertoo rikosylikomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Ei tietoa yhteydestä

Poliisi selvittää näiltä osin tapahtumia laittomana uhkauksena. 

Poliisilla ei ole tiedossa, että ampujalla olisi mitään yhteyksiä Siltamäen alakouluun. Poika ei ole esimerkiksi opiskellut Siltamäen alakoulussa.

– Ei ole mitään yhteyttä ainakaan poliisilla vielä tiedossa, että mikä yhteys hänellä on tähän kouluun ja onko tässä sattumasta kysymys.

Poliisi kaipaa havaintoja 12-vuotiaan ampujan matkasta Vantaan Viertolan koulusta Helsingin puolelle Siltamäkeen. Poliisi kaipaa havaintoja muiden muassa pojan reitistä ja siitä, mitä poika teki matkan aikana ennen kiinniottoa.

Mahdolliset silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat