Kouluammuskelu Meksikossa: 11-vuotias poika tappoi opettajansa ja itsensä yksityiskoulussa – myös useita loukkaantui

1:04

Oppilas avasi tulen Meksikon pohjoisosissa sijaitsevassa yksityiskoulussa perjantaina aamuna paikallista aikaa. Välikohtauksessa kuoli kaksi, minkä lisäksi useita loukkaantui, kertoo muun muassa BBC.

Paikallisen median mukaan 11-vuotias oppilas ampui opettajansa Torreónin kaupungissa sijaitsevassa yksityiskoulussa Coahuilan osavaltiossa. Tämän jälkeen oppilas oli tappanut itsensä.

BBC:n mukaan välikohtauksessa loukkaantui neljä ihmistä. The Guardian-lehden mukaan loukkaantuneita on kuusi: viisi oppilasta ja yksi opettaja. Lehden mukaan kahden loukkaantuneen tila on vakava.

Opettaja oli kohde

Viranomaiset eivät ole toistaiseksi tietoisia veriteon motiivista tai hyökkäyksen yksityiskohdista. Poliisi ei myöskään tiedä, miten nuori oppilas oli alun perin saanut aseen haltuunsa.

The Guardianin mukaan pojalla oli mukanaan kaksi käsiasetta. Surmansa saanut naisopettaja oli 11-vuotiaan oppilaan ensisijainen kohde.

– Minulle on kerrottu, että tekijä on poika, jolla on hyvä arvosanat. Hän elää isoäitinsä kanssa ja pojalla on ollut ongelmia perheessä. On hyvin vakavaa sekä erittäin valitettavaa ja surullista nähdä ala-asteikäisen oppilaan tekevän jotain tällaista, Torreónin pormestari Jorge Zermeño lausui paikallisille medioille.

Sai vaikutteita videopelistä

Coahuilan osavaltion kuvernööri Miguel Ángel Riquelmen mukaan tällä hetkellä epäillään, että kouluampuja oli saanut vaikutteita väkivaltaisesta Natural Selection -nimisestä (suom. luonnonvalinta) videopelistä. Pojan on kerrottu sanoneen ennen järkyttävää veritekoa koulukaverilleen ”Tänään on se päivä”.

BBC:n mukaan koulussa tapahtuvat ammuskelut ovat Meksikossa harvinaisia, vaikka yleisellä tasolla murhat ovat yleistyneet maassa muun muassa huumekartellien välisien kahakoiden vuoksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja