Koulu kielsi tyttöjä käyttämästä leggingsejä – perusteluille ei heru ymmärrystä: "Luulin, että olimme vuodessa 2019 emmekä 1980-luvulla"

Australialaiskoulun kerrotaan kieltäneen tyttöjä käyttämästä leggingsejä, koska ne häiritsevät poikia, kertoo News.com.au-sivusto.

Melbournelainen radiokanava 3AW kertoi, että eräs paikallinen koulu oli kieltänyt tyttöoppilaita käyttämästä leggingsejä. Opettaja oli julkaissut opiskelijoille tarkoitetussa nettiportaalissa viestin, jossa hän vertasi leggingsejä bikineihin.

Mediatietojen mukaan viesti poistettiin pari tuntia julkaisun jälkeen, mutta kielto on edelleen voimassa. Kyseessä onkin ensimmäinen australialaiskoulu, joka kieltää leggingsit. 

Vanhempainjärjestön johtaja tuohtui

Australian Parents Council -järjestön johtaja Jenni Rickard kertoi radiokanavan haastattelussa, että hänen mielestään kielto oli naurettava.

– Millä vuosikymmenellä me taas elimmekään? Luulin, että olimme vuodessa 2019 emmekä 1980-luvulla, hän kommentoi.

Pitää perusteluja ongelmallisena

Rickardin mukaan kouluilla on oikeus puhua koulupuvuista ja velvollisuus varmistaa, että opiskelijat tulevat kouluun ne yllään. Tässä tapauksessa hänen mielestään ongelmana ovat kuitenkin syyt, joilla leggings-kieltoa perusteltiin.

– On naurettavaa sanoa sen johtuvan siitä, että se häiritsee poikia. Minun mielestäni se ei ole totta. Minulla on kolme poikaa, eivätkä he edes huomaisi, jos tytöillä olisi leggingsit.

Lue myös:

    Uusimmat