Mainos

Kotkassa myynnissä ainutlaatuinen kiinteistö: Tositoimissa räiskinyt rannikkotykki 100 neliön tiloineen – hintapyyntö 199 000 euroa

Kotkan edustalla sijaitsevassa Rankin saaressa on myynnissä erittäin mielenkiintoinen historiallinen kohde. Kotkan Saaret Oy –yhtiöllä on nimittäin myynnissä matkailukäyttöä varten saaren kallioilla sijaitsevaa, käytöstä poistettua rannikkotykkiä. Hintapyyntö harvinaisuudelle on 199 000 euroa.

Myyntipäällikkö Kai Savolainen kertoo MTV Uutisille, että Kotkan Saaret Oy osti puolustusvoimille kuuluneen alueen vuonna 2015. Tykin myynnin myötä alueelle halutaan uusia toimijoita.

– Muitakin kohteita myydään, mutta ajattelimme lähteä liikkeelle mielenkiintoisimmasta asiasta ja päätimme "ampua ensin tykillä", Savolainen naurahtaa.

Savolaisen mukaan kiinnostusta on jo ollut, vaikka kohde laitettiin myyntiin vasta hiljattain.

– Facebookissa asiasta on keskusteltu puolesta ja vastaan. Joissakin kommenteissa on todettu, että ei tällaisia paikkoja saisi myydä, mutta eihän tämä tykki täältä saaresta ole mihinkään lähdössä, Savolainen toteaa.

Rannikkotykki tarjoaa komeilla merinäköaloilla 100 neliön tilat, kuten majoitustilat ja pommisuojan. Kyseessä on itsenäinen kokonaisuus, jossa on sähköt ja kunnallistekniikkakin on mahdollinen. Omaan asumiskäyttöön tykkiä ei myydä.

– Tiloihin saadaan rakennettua vaikka baari tai museotyyppinen ratkaisu olisi erittäin hyvä. Maisemat ovat suorastaan henkeäsalpaavat. Kyllä varmasti joku entinen kapiainen tällaisesta innostuu.

Savolainen luonnehtii myytävää rannikkotykkiä historialliseksi "sankaritykiksi". Se on joutunut sodan aikana tositoimiin ja siihen liittyy kiinnostavia tarinoita.

– Sillä torjuttiin venäläisten hyökkäys. Suomalaiset olivat kehitelleet tykin ominaisuuksia ja sillä pystyttiin ampumaan pidemmälle kuin vastapuoli tajusi. Ammuksen kantamaa on tykillä lisätty myös niin, että sillä ammuttiin matalalle. Ammus kimposi veden pinnasta kuin leipäkivi ja se jatkoi matkaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.