Yle myy saartaan, lähtöhinta yli miljoonan – kuvaus saarella estettiin

Olisiko mukavaa viettää juhannusta omalla saarella? Nyt sellaisen voisi hankkia – Yleisradiolta.

Ylen omistama Högkoplannin saari Espoossa on tullut myyntiin. Kyseessä on tarjouskauppa. Lähtöhinta tarjouksille on 1 200 000 euroa ja potentiaaliset ostajat antavat tarjouksia siitä ylöspäin.

Kiinteistön myy Sotheby’s International Realty. Yleensä asunnon ostajan kannattaa kiinnittää huomiota tontin omistukseen.  Tässä tapauksessa tarjolla on oma, 4,76 hehtaarin tonti. 

Matkaa Helsingistä saarelle on runsaat 20 kilometriä veneellä. Saari on kaavoitettu huvi- ja viihdetarkoituksia palvelevien rakennusten alueeksi ja parhaillaan se toimii Yleisradion työntekijöille majoitus- ja kurssitoimintaa tarjoavana kokonaisuutena.

Salainen paikka?

Ylen mukaan kyselyitä saaresta on ollut runsaasti, mutta tarjouksia ei ole vielä tullut. MTV tiedusteli lupaa kuvata myyntikohdetta, mutta kuvaaminen Högkopplanilla kiellettiin. Ylen toimitilapäällikön Matti Uotisen mukaan syynä on se, että saari on kesäksi rauhoitettu yleläisten päiväkäyttöön.

Uotisen mukaan saari on tullut myyntiin nimenomaan nyt, koska Ylen johtoryhmä päätti helmikuussa, että saaren markkina-arvo kartoitetaan. Myyntisuunnitelmat eivät siis Ylen mukaan liity ennen hallitusneuvottelujen ratkeamista käytyyn keskusteluun mahdollisista leikkauksista Ylen rahoitukseen.

Markkina-arvon kartoituksen yhteydessä tutkitaan tarkemmin rakennusten kunto, tarvittavat korjaukset sekä niiden kustannukset. Nyt käyntiin laitetulla tarjouskierroksella selvitetään saaren markkina-arvo. Syksyllä, kun kaikki selvitykset ja tarjoukset on saatu, yhtiön hallitus päättää jatkotoimista.

Lue myös:

    Uusimmat